25 anys fent bategar el català

CNL del Vallès Oriental

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 9 de novembre de 2017

27a edició del Voluntariat a la Garriga amb l'associació de Trencant murs

Aquesta edició s'han format 23 parelles lingüístiques, 16 de les quals s'han conegut en edicions anteriors, però també s'han fet 5 parelles noves i 2 parelles més formen part del projecte Voluntariat per la lectura.

27a edició del Voluntariat a la Garriga amb l'associació de Trencant murs

En l'acte que s'ha organitzat a la Torre del Fanal, un dels centres cívics de la Garriga, s'ha presentat la tasca que fan els voluntaris amb les seves parelles lingüístiques, cadascú explicava com eren les seves trobades o com s'ahn consolidats algunes parelles. Hi ha qui surt a passejar, a fer esport, de vegades queden per sopar, coincideixen en el lloc d'estiuig i fins i tot fan intercanvi de llibres, la qual cosa ha motivat a algun voluntari a intentar fer la traducció d'alguna de les lectures proposades pel seu voluntari.

En aquesta ocasió havíem convidat a l'associació garriguenca Obrim pas, trencat murs. És un grup de voluntaris que viatgen a altres països per ajudar i donar suport a qui més ho necessita davant de la situació de guerra o pobresa. Mentre uns representants han acollit a casa seva gent que ve a aprendre la nostra cultura, altres s'hi han desplaçat amb l'objectiu d'ajudar-los, la majoria dels casos en el tema de l'ensenyament. Un dels projectes que han fet aquesta colla de voluntaris és intentar recuperar una llengua oral d'uns poblats gairebé desapareguts d'Amèrica del Sud a través dels darrers habitants d'aquella parla.

Ha estat una experiència molt enriquidora perquè s'ha parlat de la importància de fer-se voluntari i poder ajudar d'una manera o altra a qui ho necessita.


Oficina de Català de la Garriga
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes