25 anys fent bategar el català

CNL del Vallès Oriental

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 28 d'abril de 2014

Montornès acull la Trobada dels 25 anys del CPNL

Dissabte, dia 26 d'abril, Montornès va acollir la Trobada dels 25 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística, que va aplegar alumnes dels cursos de català i parelles lingüístiques de la comarca, i que organitza el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental.

Montornès acull la Trobada dels 25 anys del CPNL

Els 220 participants d'aquesta trobada es van desplaçar amb quatre autocars des de diverses poblacions de la comarca fins a Can Cabanyes -Granollers-, on els van donar la benvinguda Pietat Sanjuán, presidenta del Consell de Centre; Albert Camps, regidor d'Obres i Projectes, Medi Ambient i Programació de l'Ajuntament de Granollers, i Manel Isnard, responsable del Medi Fluvial, del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.

Pietat Sanjuán va destacar la feina feta durant els 25 anys del Consorci en el coneixement i l'ús de la llengua, i va animar els assistents a fer servir la llengua catalana. Tot seguit, Albert Camps va explicar el projecte de recuperació del riu Congost, i, finalment, Manel Isnard va detallar quines espècies d'ocells i plantes es podien veure durant la passejada per la llera dels rius.

Després d'esmorzar es va iniciar la caminada de Can Cabanyes a Montornès, acompanyats per excursionistes de l'associació Lleure i amb el suport de Protecció Civil de Montornès, seguint els rius fins a la plaça de la Llibertat, on hi havia parades informatives de l'Associació Lleure, del Centre d'Estudis i de La Remençada.

A la plaça, davant de l'Ajuntament, Anna M. Jansana, directora del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, i José Antonio Montero, alcalde de Montornès, van  donar la benvinguda. Anna M. Jansana va comentar que era la vuitena trobada comarcal i que aquest any la dedicàvem a celebrar els 25 anys de la creació del Consorci per a la Normalització Lingüística. José Antonio Montero va destacar el patrimoni natural i històric de la ciutat: la serralada Litoral, el Mons Observans, la Torre del telègraf, el Castell de Sant Miquel, etc.

Tot seguit, la Societat Coral La Lira va cantar l'havanera del Vallès i la sardana de Montornès, i després les gralles i els timbals de la colla de diables van fer ballar el Ceballot, el drac de Montornès. Al ritme de les gralles, tots vam anar cap a Parc dels Castanyers on vam dinar sota l'ombra dels arbres.

A quarts de tres l'Associació Fotogràfica de Montornès va començar la sessió fotogràfica. Els alumnes i participants del Voluntariat van agrupar-se per classes i poblacions per fer-se la fotografia dels 25 anys del Consorci.

Després d'una estona de descans, vam tenir l'oportunitat de gaudir d'un tast de la Remençada, que, tal com va comentar l'autor del text, Xavier Bertran, és un espectacle teatral, en què participen 300 persones del poble i que tracta sobre la revolta dels pagesos de Montornès en època feudal.

Al llarg de tota la jornada Reyes Barragán, tècnica de l'Oficina de Català de Montornès, va ser la conductora de les diverses activitats de la Trobada i a quarts de cinc va acomiadar els participants i va agrair-los l'assistència. Llavors, tots vam tornar als llocs d'origen amb autocar.

Àlbum fotogràfic de l'Associació Fotogràfica de Montornès

Àlbum fotogràfic de Montserrat Pocurull

Àlbum fotogràfic d'Anna Codina

Àlbum fotogràfic de Jordi MercaderConsorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter