25 anys fent bategar el català

CNL Vallès Occidental 3

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Activitats sobre el Dia Mundial de la Poesia 2017

Com cada any, els serveis de català del CNL Vallès Occidental 3 han organitzat o participat en diferents activitats per commemorar el Dia Mundial de la Poesia, que se celebra cada 21 de març.

Enguany, el poema triat per a la celebració ha estat La poesia, de la poeta mallorquina Antònia Vicens, que s'ha traduït a vint llengües

Aquí en teniu un resum per poblacions.

Cerdanyola del Vallès

El 21 de febrer l'Ajuntament va organitzar un acte central a la Biblioteca Central de Cerdanyola on alumnes dels cursos i una voluntària lingüística van llegir el poema La poesia d'Antònia Vicens en italià, àrab, francès, català, wòlof, castellà, búlgar, mandinga, suahili i portuguès.  

                                    

A continuació, va tenir lloc l'espectacle L'eternitat de l'ombra, de Dídac Rocher, en què va musicar poemes de diversos autors contemporanis com Francesc Garriga, Jaume C. Pons Alorda, Stefano Benni, Josep Palau i Fabre, Joan Pau Gené, Joan Margarit, Salvador Espriu, Teresa d'Arenys i Carles Duarte.

A més, a les aules es va fer la lectura del poema La poesia i altres activitats:

  • Al grup del nivell bàsic 2 van fer haikus sobre aliments.
  • Al nivell elemental es va parlar de la poesia però a través de la música i, a partir de la cançó Tant de bo de Txarango, van inventar-se noves estrofes.
  • Alumnes de nivell intermedi i suficiència van fer haikus sobre la primavera i també sobre diferents temes que, després de llegir-los en veu alta, els companys havien d'endevinar.

       

Durant tota la setmana també es va fer difusió a la pàgina de Facebook del SLC de notícies i activitats relacionades amb la poesia a la ciutat.                                                                ​

Anar a inici

Ripollet

El 22 de març es va fer una jornada participativa a la Biblioteca per escollir els fragments dels poemes que lluiran a les jardineres de la plaça de Pere Quart. La plaça tindrà una escultura 18 plaques a les jardinerres amb fragments dels poemes de Joan Oliver.

La tria dels fragments s'ha fet de manera participativa amb diferents entitats del poble i amb la participació dels alumnes dels cursos de català de tots els nivells.

                           

 Anar a inici

Montcada i Reixac

El diumenge 2 d'abril sis alumnes dels cursos de català per a adults de Montcada van participar en el Poeticae. Alguns van llegir el poema creat a l'aula de nivell elemental i altres van llegir poemes en la seva llengua materna: castellà i romanès. 

 

                  

Anar a inici

Badia del Vallès

Eva Menor, alcaldessa de Badia del Vallès, va donar el tret de sortida de la V Marató de Lectura Popular de Poesia, amb la lectura de dos poemes: La poesia, d'Antònia Vicens, i Podries, de Joana Raspall, dedicat a les persones refugiades.

La Marató va continuar a la tarda a la Biblioteca Vicente Aleixandre, on, entre d'altres participants, alumnes dels cursos de català van llegir poemes en diferents llengües.

            

Per complementar la diada, a la Biblioteca es va organitzar l'exposició Menú especial: DMP_2017, amb haikus i poemes elaborats per alumnes de tots els nivells i La poesia en diferents llengües.

 Anar a inici

Sant Cugat del Vallès

Durant tota la setmana, es va fer audició de poetes musicats als grups de nivell elemental i intermedi. Altres activitats van ser les següents:

  • El 19 de març, lectura d'una selecció de poemes d'Antònia Vicens a Valldoreix. Vegeu-ne el reportatge a Cugat.cat
  • El 20 de març es va fer una lectura d'un poema inclòs a Ara que estem junts, de Roc Casagran. 
  • El 21 de març es va fer un recital de poemes amb alumnes de nivell bàsic durant la visita a la Biblioteca Gabriel Ferrater.
  • Per últim, el 23 de març una entrevista a Mark Steven, alumne i poeta gal·lès, al magazín radiofònic L'Anell al dit

                 

Els vídeos dels poemes recitats es poden veure al Facebook del SLC de Sant Cugat del Vallès.

           

Anar a inici


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter