25 anys fent bategar el català

CNL Vallès Occidental 3

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Activitats sobre el Dia Mundial de la Poesia 2016

Com cada any, els serveis de català del CNL Vallès Occidental 3 han organitzat o participat en diferents activitats per commemorar el Dia Mundial de la Poesia, que se celebra cada 21 de març.

Enguany, el poema triat per a la celebració ha estat Preneu les roses, de la poeta tarragonina Olga Xirinacs, que s'ha traduït a vint llengües

Aquí en teniu un resum per poblacions.

Cerdanyola del Vallès

Alumnes de diferents nivells de català van llegir el poema en l'acte central que van organitzar conjuntament el Servei Local de Català i l'Ajuntament de Cerdanyola el dia 11 de març. En primer lloc, la voluntària lingüística Montserrat Alsina va llegir el poema en català i, tot seguit, aquest poema es va llegir en diverses llengües: àrab, castellà, alemany, gallec, italià, francès i anglès. Es poden veure totes les lectures aquí.

Seguidament, es va presentar l'espectacle Com elles, recital que dóna veu a poetes internacionals nascudes al segle XX. Poemes de Sylvia Plath, Adrienne Rich, May Sarton, Anne Sexton, Wisława Szymborska, Maria Mercè Marçal, Felícia Fuster... entre d'altres, van ser les grans protagonistes de la vetllada poètica.

                                                                 ​

Anar a inici

Montcada i Reixac

El dissabte 19 de març divuit alumnes dels cursos de català per a adults de Montcada van participar a l'edició d'enguany del Poeticae. Van poder llegir-hi els poemes que van escriure entre tots a l'aula, a partir d'unes paraules clau que els van servir per elaborar acròstics. Alguns també van tenir l'oportunitat de llegir poemes en la seva llengua materna.

Preneu les roses, d'Olga Xirinachs, va tenir una lectura coral, ja que els assistents a l'acte van poder-lo escoltar en armeni, àrab, alemany i català de la veu dels alumnes.

                     

Més fotografies de l'activitat.

Anar a inici

Badia del Vallès

El dimecres 16 de març es va celebrar a Badia la IV Marató de Lectura Popular de Poesia, on l'alumnat dels cursos de català va llegir la traducció de Prenem les roses al castellà, italià, ucraïnès, àrab, mandinga, amazic, francès i portuguès. També van llegir fragments de l'obra de Ramon Llull, amb motiu de la commemoració dels 700 anys de la seva mort.

Fins al 2 d'abril, es pot visitar a la biblioteca Vicente Aleixandre l'exposició L'estenedor de la poesia, amb acròstics elaborats per alumnes del servei de català, el poema Preneu les roses en diferents llengües, llibres de Ramon Llull per a grans i petits (en préstec a la biblioteca) i els poemes presentats al Concurs de Poesia de la Jornada de la Gent Gran, que es va celebrar fa uns mesos a Badia. 

   

 Anar a inici

Sant Cugat del Vallès

Del 14 al 18 de març, els alumnes dels cursos de català van fer diferents activitats al voltant de la poesia segons el nivell. 

Els alumnes de nivell bàsic i intermedi van elaborar punts de llibre per regalar per Sant Jordi i també anagrames a partir de les paraules encís, silenci, record i flaire (nivell intermedi) i amor, rosa, nit i cel (nivell bàsic).

Al curs elemental es va fer un taller sobre com escriure poesia. I, per últim, els alumnes de nivell superior (C2) van transformar un article d'opinió d'Esteve Plantada sobre poesia en una notícia.

                      

Anar a inici


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes