25 anys fent bategar el català

CNL Vallès Occidental 3

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 28 de novembre de 2017

Pràctica lingüística a Collserola per als alumnes de català de Sant Cugat del Vallès

El passat diumenge 26 de novembre, alumnes de català de Sant Cugat van poder conèixer de prop l'entorn natural de la ciutat, de la mà de personal voluntari del Club Muntanyenc.

Pràctica lingüística a Collserola per als alumnes de català de Sant Cugat del Vallès

La Comissió pel Català de Sant Cugat, formada per l'Ajuntament, l'escola d'adults, el Servei Local de Català i l'Ateneu, va col·laborar diumenge passat en l'excursió organitzada pel Club Muntanyenc (CMSC). Amb aquesta activitat, a la qual es van convidar tots els alumnes adults de català de les diferents entitats, es persegueixen quatre objectius:

  • facilitar el coneixement de l'entorn als alumnes nouvinguts
  • proporcionar un espai de conversa on practicar el català de manera distesa, fora de l'aula
  • donar a conèixer les entitats de Sant Cugat (en aquest cas, el CMSC)
  • fomentar la relació entre els alumnes de català de diferents entitats

En un marc distès, doncs, alumnes i ciutadans van interactuar amb un joc lingüístic en què havien d'aparellar imatges i paraules (extret del recurs Fes memòria); va ser la manera de fomentar l'ús del català entre búlgars, francesos, nord-americans i persones d'altres procedències.

Durant tot el matí, els assistents van rebre explicacions sobre elements característics del nostre entorn, com el Pi d'Entretermes i el Pi d'en Xandri, o van conèixer el magnífic espai de la masia de Can Coll, gràcies a uns guies molt ben documentats i experimentats: Antònia Sans i Daniel Sans.

El Club Muntanyenc ofereix cada diumenge, a les 9 h, passejades gratuïtes obertes a tothom, amb punt de partida a l'Ajuntament. El Servei Local de Català valora molt positivament que els alumnes s'integrin en l'oferta lúdica i cultural de la ciutat i que aprofitin per fer del català una llengua d'ús habitual.

El CPNL fomenta l'ús del català com a eina de cohesió, dins el seu programa de Llengua i Cultura, en què s'encabeix l'activitat d'aquest diumenge.


M. O.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter