25 anys fent bategar el català

CNL Vallès Occidental 3

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 10 de novembre de 2017

Alumnes del nivell elemental de Sant Cugat resolen conflictes familiars a les Xerrades a l’aula

Què cal fer quan la teva filla de 4 anys no vol menjar? Com cal actuar quan el teu fill de 15 anys es deixa les vambes al mig del menjador i no les recull quan li ho dius? Si el teu fill de 13 anys et diu que es vol fer un pírcing a l'orella, li donaries permís?

Alumnes del nivell elemental de Sant Cugat resolen conflictes familiars a les Xerrades a l’aula

Dijous 9 de novembre, els 17 alumnes de català del nivell elemental del vespre van poder donar resposta a aquest tipus de preguntes després d'haver escoltat la pedagoga Maria Helena Tolosa, que parlava també en qualitat de mare i de filla. I és que, tal com va dir ella mateixa, "per gestionar els conflictes quotidians amb els fills va bé comptar amb l'experiència que ja tenim com a fills respecte dels nostres pares".

Els alumnes es van adonar que, a partir d'aquesta experiència que portem de sèrie i alguns consells sorgits d'una anàlisi dels agents implicats, podien optar a diferents tipus de resposta segons la situació. Després d'analitzar uns quants casos i debatre'n les possibles solucions, els alumnes van consultar conflictes personals i finalment van mantenir una xerrada cordial amb l'experta, que va rebre nombroses felicitacions per la utilitat de la xerrada, força amena i participativa.

[ED]Building Càpsules Educatives, entitat col·laboradora del CPNL, facilita els experts per a les nostres Xerrades a l'Aula, que donen peu a treballar la comprensió i expressió orals en un context real. Una pràctica lingüística molt real i que facilita l'aprenentatge i la integració dels alumnes.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter