25 anys fent bategar el català

CNL Vallès Occidental 3

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 16 de maig de 2017

Es crea a Sant Cugat l’Associació Ciutadana Gabriel Ferrater i Joan Ferraté

Als ciutadans de Sant Cugat els agrada viure la cultura, i això ve de lluny.

Es crea a Sant Cugat l’Associació Ciutadana Gabriel Ferrater i Joan Ferraté

Ja als anys seixanta del segle XX, quan Gabriel Ferrater va venir a viure a Sant Cugat, es van crear unes tertúlies intel·lectuals a El Mesón, en què ell participava activament.

Ha estat precisament a El Mesón on aquest mes s'ha presentat la nova associació en honor al poeta reusenc, l'Associació Ciutadana Gabriel Ferrater i Joan Ferraté, continuadora de la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, amb l'afegitó de la figura del germà del poeta, Joan Ferraté, crític i traductor.

Per aconseguir els seus objectius, que són fomentar els estudis sobre aquests dos germans, donar a conèixer la seva vida i obres, incentivar l'escriptura de poesia, continuar organitzant el premi Gabriel Ferrater de poesia (també a secundària) i conservar el fons Gabriel Ferrater i Joan Ferraté, l'Associació anirà organitzant actes, tant poètics com d'altres tipus, com ara recitals, conferències, actes d'homenatge per donar a conèixer la vida i l'obra de Gabriel Ferrater i Joan Ferraté, etc.

D'aquesta manera potser la figura de Gabriel Ferrater, tan implicat amb Sant Cugat, continuarà influint en aquells ciutadans interessats a fer que la cultura es mantingui viva a la ciutat. Des del Servei Local de Català, hi donem ple suport.


B. P. i M. O.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter