Notícies

Filtres aplicats

 • Programa: Llengua i cultura > Activitats culturals > DILM [X]
 1. Cloenda de la XIV edició de la Festa de la Llengua Materna de Badia del Vallès

  El 9 de març van finalitzar els actes de commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna a Badia amb la presentació del llibre Fusta d'eucaliptus cremada, a càrrec de la seva autora, Ennatu Domingo.

  Llengua i cultura, Llengua i cultura

 2. La paraula MARE, protagonista del Dia Internacional de la Llengua Materna a Montcada

  Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, Montcada visibilitza la paraula mare en diferents llengües i també posa de relleu el paper de la dona com a transmissora de llengües.

  Llengua i cultura

 3. Cerdanyola obre el Dia Internacional de la Llengua Materna a tota la població

  El Servei Local de Català de Cerdanyola ha commemorat el Dia Internacional de la Llengua Materna amb activitats a les aules i propostes obertes a tota la població. Els Llenguaferits van protagonitzar l’acte central que va tenir lloc a la Biblioteca Central el dia 21 de febrer. A més durant dues setmanes més de 40 comerços i equipaments han compartit un qüestionari sobre cançons en diverses llengües del món.

  Llengua i cultura

 4. Programa especial de ràdio i lectura de textos a Ripollet amb motiu de la commemoració de la llengua materna

  Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, el 20 i 21 de febrer a Ripollet es va fer un programa especial a Ripollet Ràdio amb la col·laboració d’alumnes de l'Oficina de Català i una lectura de textos en diverses llengües en què van participar alumnes dels diversos centres educatius.

  Llengua i cultura, Difusió

 5. Participació en la commemoració del Dia Mundial de la Ràdio a Ripollet

  El 13 de febrer una desena d'alumnes de nivell intermedi de Ripollet van participar en la celebració del Dia Mundial de la Ràdio que va tenir lloc a l'escenari muntat al carrer davant el Casal de Joves de Cal Teixell.

  Llengua i cultura

 6. El Servei Local de Català de Barberà del Vallès commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna

  La setmana del 21 al 24 de febrer, es van portar a terme diferents activitats per posar en valor la llengua materna dels alumnes.

  Llengua i cultura

 7. Finalitza la XIII edició de la Festa de la Llengua Materna a Badia del Vallès

  En la 13a edició de la Festa de la Llengua Materna a Badia, que van començar el 10 de febrer, van participar alumnes dels cursos de català, alumnes del Centre de Formació d'Adults, escoles, instituts, clubs de lectura i població en general.

  Llengua i cultura

 8. Ripollet organitza diverses activitats per descobrir la diversitat lingüística

  La setmana del 21 al 25 de febrer, a Ripollet es va commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna amb un intens programa d'activitats, moltes centrades en la cultura i la llengua xineses, les protagonistes del 2022, com un contacontes, un taller de cal·ligrafia xinesa i un taller sobre les festes populars xineses i l'art de retallar paper, activitats obertes a tota la ciutadania.

  Llengua i cultura

 9. El SLC de Cerdanyola dona valor a les llengües dels alumnes

  A les aules dels cursos de català de Cerdanyola es va commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM) amb dos fils conductors: les cançons de bressol i la biografia lingüística. Més de 80 alumnes van compartir cançons de bressol en les seves respectives llengües alhora que van aprendre cançons de bressol en català.

  L'altra activitat va ser la biografia lingüística, que van treballar els alumnes dels grups Bàsic 3 i Elemental 2. A partir d'un exemple de la directora de la Thames British School, Fiona Lamb, van elaborar la seva biografia i van ser entrevistats per Cerdanyola Ràdio. Amb la informació de les entrevistes, l'emissora municipal va elaborar el reportatge Posant en valor les llengües de la gent de Cerdanyola.

  Llengua i cultura

 10. Èxit de participació a la xerrada de Llenguaferits a Montcada

  Montcada va dedicar el Dia Internacional de la llengua materna 2022 (DILM) a les expressions i frases fetes en diverses llengües.

  L’acte central va ser la xerrada Un món de llengües, de Llenguaferits, amb una assistència de més de 40 persones, que va tenir lloc el 21 de febrer a la Biblioteca Elisenda de Montcada amb la col·laboració de l’Aula d’Extensió Universitària. La xerrada va comptar amb interpretació en llengua de signes catalana a càrrec de Binomils.

  Llengua i cultura