Fi de trimestre lúdic a Cerdanyola

Activitats complementàries, CPNL

El Servei Local de Català de Cerdanyola finalitza als cursos del primer trimestre amb diverses activitats, entre les quals destaquen un taller de jocs de taula i el tradicional Quinto de Nadal.

Coincidint amb la campanya de difusió del programa Totjoc que cada any porta a terme per aquestes dates el Consorci per a la Normalització Lingüística, el Servei Local de Català va organitzar el dia 15 de desembre un taller de jocs de taula en un establiment adherit a la xarxa de comerços: Joguines Pardo. En el taller hi van assistir alumnes del nivell d’Intermedi i va servir per practicar la llengua oral al mateix temps que s’ho passaven bé.

El mateix dia, al vespre, es va recuperar una activitat tradicional dels cursos de català de Cerdanyola: el Quinto de Nadal. Hi van participar una cinquantena d’alumnes de tots els nivells i participants al programa Voluntariat per la llengua. Per poder participar al Quinto s’havia de portar un producte típic de Nadal. Amb tots els productes es van confeccionar paneres que es van sortejar durant l’activitat.També es van repartir cartes al Reis.

Enguany el Quinto s’ha celebrat al Bar de l’Ateneu i durant l’activitat també s’han recollit joguines per a la campanya solidària “Una nit d’il·lusió per a tothom”, organitzada per la Creu Roja Cerdanyola-Montcada-Ripollet i l’Ajuntament de Cerdanyola.

A més d’aquestes dues activitats, també es va fer cagar el tió a les aules, es van cantar nadales i es va parlar d’expressions i refranys típiques d’aquest període de l’any.

Vols compartir aquesta notícia?