Fi de temporada de l’espai radiofònic del SLC de Sant Cugat a Cugat Mèdia, ‘L’anell al dit’

Administració pública

En una temporada atípica que a diferència d'altres anys no s'inicià fins al gener, el veterà programa ha completat el 7è curs en antena reconvertit enguany a format podcast i més dinàmic que mai.

Dimarts 22 de juny va acabar la 7a temporada de 'L'anell al dit', l'espai radiofònic quinzenal que el Servei Local de Català de Sant Cugat duu a terme juntament amb la gent de Cugat Mèdia d'ençà del 2014. En tots aquests anys l'espai ha sofert variacions en el format i la periodicitat, així com en la conducció, però sempre ha mantingut com a leitmotiv l'apropament lúdic i alhora didàctic a la llengua catalana.

En aquesta temporada, els tècnics de normalització Mar Oñate i Albert Masià han comptat amb la col·laboració de la conductora Júlia Farré per pilotar el programa, la principat novetat del qual ha estat l'abandonament del clàssic espai radiofònic centrat en un eix temàtic per estrenar un nou format de podcast dotat de més ritme i versatilitat.

Així, vertebrat al voltant de petites píndoles independents però amb la clàssica durada de 20-25 minuts, en cada podcast s'han apropat als oients dues cançons en català amb la corresponent introducció dels intèrprets i una novetat literària  juntament amb la biografia de l'autor. Com a apunt normatiu l'espai sempre presentava una pífia lingüística real -molt sovint en boca de personatges públics- i la pertinent correcció, alhora que feia difusió de material de consulta a la xarxa, ja fos una obra lexicogràfica especialitzada o un recurs per abordar la fonètica. A més, en cada podcast es reptava els oients a resoldre una pregunta d'opció múltiple sobre fraseologia, mentre que en la secció 'La consulta dels sèniors' es donava resposta a dubtes de llengua plantejats pels oients més veterans. Amb un to més intimista, el punt final de l'espai el posava la dedicatòria d'una de les cançons a càrrec dels oients, sovint persones conegudes de tots.

En definitiva, una temporada més, 'L'anell al dit' no ha faltat a la seva cita amb les ones per acostar aquesta eina de comunicació, de cohesió i de tantes coses més que és el català. Si voleu recuperar els 10 podcasts emesos en aquesta temporada, n'hi ha prou que tafanegeu l'espai de L'anell al dit del nostre web, allà els trobareu. I parlant de tafanejar, aprofitem per recordar-vos que les cançons que han sonat al programa estan estretes del compte que el CPNL té a Spotify. Segur que si hi feu una ullada, en trobareu  alguna que us faci vibrar. N'hi ha per triar i remenar.

A. M.

Vols compartir aquesta notícia?