El Correllengua uneix joves i entitats al seu pas per Cerdanyola

Llengua i cultura

El Servei Local de Català, membre de la Comissió del Correllengua de Cerdanyola, va homenatjar la figura de Pere Calders amb un joc d'escapada per als joves i lectures de contes, el passat 26 d'octubre. Diverses entitats i establiments comercials també s'hi van implicar.

Aquest any, l'acte central del Correllengua, dedicat a l'escriptor Pere Calders, va tenir lloc a la plaça de Sant Ramon. El Servei Local de Català s'hi va sumar amb diverses activitats: lectures de contes de Calders i un joc d'escapada al Museu de Ca n'Ortadó, en el qual hi van participar dos grups amb un total de 20 persones. El joc consistia a trobar un manuscrit inèdit de Calders amagat en algun racó del museu o dels jardins. Per poder-lo trobar, els participants havien de resoldre una sèrie d'enigmes sobre la vida i l'obra de Calders. Cal destacar la participació d'un públic juvenil format per nois i noies de l'Agrupament Escolta Pau Casals i alumnes del Col·legi Montserrat.

  

En el cas de Cerdanyola, el Correllengua s'organitza gràcies als esforços d'un grup d'entitats molt variades capitanejades per la secció local d'Òmnium Sabadell. Enguany, a part de les ja tradicionals ballades de sardanes de l'Agrupació Cultural Sardanista, les partides de scrabble de l'Octavian Mocanu i els esquetxos teatrals del Grup Artístic Teatral (GAT), també hi han posat el seu granet de sorra la Plataforma Cultural Dones —que va organitzar una xerrada sobre els mots caldersians— i l'Associació Cerdanyola Comerç i Serveis, que va facilitar que durant els dies previs a l'acte central, una vintena d'aparadors d'establiments de Cerdanyola lluïssin cartells amb microrelats de Calders. 

  

Durant tot el matí, a part de jocs infantils organitzats per l'Agrupació d'Escolta Pau Casals, també hi van haver parades amb informació de les entitats i un punt d'inscripció al programa Voluntariat per la llengua.

El Correllengua, inspirat en la Korrika del País Basc, és una iniciativa popular que té l'objectiu de mostrar la vitalitat del català i fomentar-ne l'ús social. Se celebra arreu de Catalunya des del 1996, tot i que els primers passos ja els havia fet a Mallorca i al País Valencià. 

La celebració d'enguany va tenir un doble colofó: la lectura del manifest per part de Carme Cabús, poeta i professora de català, i el concert de Ramon Sauló, que va versionar cançons de Leonard Cohen en català.

Vols compartir aquesta notícia?