Tres dies de Microconverses a Montcada

Llengua i cultura

Aquest últim trimestre s'han dut a terme tres microconverses al Cafè Colon, al Sí K bo i al Montcata Vins, respectivament, tres comerços col·laboradors del Voluntariat per la llengua.

L'objectiu d'aquestes tres activitats és promoure l'ús de la llengua més enllà de l'aula i en un context distès. I, per tal de fer-la totalment transversal, s'ha intentat que la ubicació fos a tres punts diferents de la població. La primera va ser al Cafè Colon, local mític del centre històric montadenc. La segona, a la cafeteria Sí K bo, ubicada al Pla d'en Coll, i l'última al Montcata Vins, dins del marc de la Fira d'Artesania i del Comerç del barri de Can Sant Joan.

Com que l'eix central de l'activitat és fomentar l'expressió oral en català, funciona a partir de converses rotatives de 3 a 5 minuts en format de parella entre persones de diferents nivells i persones voluntàries. D'aquesta manera, tothom parla amb tothom i l'intercanvi d'experiències és més positiu.

I, com a resultat final, una trentena de persones amb ganes de xerrar, intercanviar i compartir vivències amb un objectiu ben clar: passar una bona estona amb el català com a llengua vehicular.

L.P.

Vols compartir aquesta notícia?