Els cursos de català de Cerdanyola commemoren l'Any Brossa

Llengua i cultura > Commemoracions literàries > Any Joan Brossa

Activitats variades a les aules, lectures en públic i una xerrada han servit per commemorar el centenari del naixement de Joan Brossa al Servei Local de Català de Cerdanyola.

Durant aquest 2019, proliferen les activitats dedicades a l'escriptor Joan Brossa perquè se'n commemora el naixement. És per aquest motiu que els alumnes dels cursos de català del SLC de Cerdanyola han pogut conèixer una mica més la vida d'aquest artista i part de la seva obra. A més, enguany, Brossa fou l'autor escollit per l'Ajuntament de Cerdanyola com a protagonista de la Marató de Lectura de Sant Jordi, a la qual va participar una representació d'alumnes.

En els cursos de nivell bàsic, els alumnes van treballar la biografia de l'autor i van conèixer algunes de les escultures urbanes que Brossa té a Barcelona i a Sabadell. També van practicar la descripció a partir de poemes visuals brossians emblemàtics i es van atrevir a elaborar-ne alguns de propis.

Els alumnes de nivell elemental també es van endinsar en el món brossià a través de la poesia visual i el concepte de poema objecte. Després de veure un vídeo amb motiu de l'exposició Joan Brossa, escolteu aquest silenci, van interpretar alguns poemes. A continuació van elaborar les seves pròpies creacions a partir de les imatges dels daus, inspirats ens els poemes que la Fundació Joan Brossa va recollir durant el concurs #daualbrossa dels passats mesos de desembre i gener. Altres activitats que van fer a l'aula van ser llegir i comentar Amor i Passejant també vora el mar i escoltar una versió del poema Final, escrit el 20 de novembre de 1975, interpretada per Miguel Poveda.

Els dictats sobre la vida i l'obra de Brossa i la interpretació dels poemes visuals van ser les activitats triades per als nivells intermedi i suficiència. A més, al nivell intermedi també van elaborar poemes subversius a partir del poema de Brossa La gent no s'adona del poder que té i van escriure cartes adreçades a l'autor. 

Com a activitat transversal i oberta a tot el públic, el Servei Local de Català va organitzar una xerrada a càrrec de l'escriptor i editor Josep Maria Riera el dia 25 d'abril a l'Ateneu. Riera, que havia treballat amb Brossa, va explicar detalls sobre la manera que tenia de treballar l'autor i també alguna anècdota personal.

  

Vols compartir aquesta notícia?