De l'aula de Cerdanyola a la cuina del Mercat de Ripollet

Cursos de català

El curs Elemental 3 de Cerdanyola s'ha traslladat de l'aula a la cuina del Mercat de Ripollet per practicar i consolidar els continguts apresos a l'aula. 

Aquest dijous, 31 de gener, l'alumnat del curs Elemental 3 del Servei Local de Català de Cerdanyola ha fet la classe a la cuina del Mercat de Ripollet. Amb l'objectiu de fer una activitat fora de l'aula, distesa i amena, cada alumne ha portat un ingredient (dolç o salat) i en grups de 3 han elaborat plats amb pasta de full. 

Primer de tot, gràcies a l'ajuda de Montserrat Trilles, directora del Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3, cada grup ha decidit quina forma farien i quins ingredients hi posarien: trena de poma i de xocolata, empanada de tonyina, croissants de xocolata i de pernil i formatge.

    

La feina de classe que s'ha relacionat amb l'activitat és que cada grup havia de gravar en directe l'elaboració d'una de les pastes i l'havien de retransmetre simultàniament per tal de comprovar la capactitat espontània d'explicar el procediment d'una recepta.

En definitiva, aquesta experiència ha servit perquè els alumnes s'adonin que han sigut capaços de dur a terme una activitat que no té cap vinculació directa amb la llengua, amb el català com a llengua d'ús.

L.P.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?