Alumnes de nivell bàsic 3 acaben les pràctiques lingüístiques

La primera setmana de desembre, alumnes dels cursos de nivell bàsic 3 han acabat les pràctiques lingüístiques a diferents establiments col·laboradors de Voluntariat per la llengua. Aquesta activitat, va més enllà de les hores lectives i es fa sense el professorat, per fomentar l'autonomia lingüística dels aprenents. 

Una alumna a la perfumeria-drogueria Tisery

Barberà del Vallès 

Cada alumne ha fet un total de 3 pràctiques a 3 comerços diferents que han estat valorades molt positivament. En destaquen, sobretot, que els comerciants els han atès molt bé i que els ha permès superar la vergonya d'haver-se d'enfrontar a una situació real parlant en català.

Cerdanyola del Vallès 

Alguns alumnes han fet les pràctiques en parelles i d'altres individualment. Tothom ha estat d'acord que els ha servit per deixar-se anar i perdre la vergonya de parlar. A més, les han valorades com una experiència enriquidora.

Sant Cugat del Vallès

L'alumnat coincideix en la bona atenció dels comerciants i la predisposició a ajudar. Tot i que inicialment les pràctiques eren un repte, els alumnes reconeixen que parlar català fora de l'aula ha estat molt positiu i enriquidor. Els exercicis han consistit a fer preguntes tancades sobre el comerç: any de fundació, què és un cigaló, quins vins tenen més sortida, quins llibres són els més venuts... Alguns dels comerços on s'han fet les pràctiques lingüístiques són: la llibreria Alexandria, el celler Vins Noé, la botiga de productes ecològics Granel, la fruiteria La Carmeta, la botiga Estampa't, la llibreria El Celler dels Llibres, la Granja Armengol i la fleca Pa Estació. Per acabar l'activitat, van anar a fer un te tots junts a la Dehesa Santa Maria.

Les pràctiques lingüístiques es van instaurar com a activitat de curs per al nivell bàsic 3 el curs 2017-18, moment en què s'hi van fer les primeres.

A.G.

Vols compartir aquesta notícia?