Aquesta tardor 50 parelles lingüístiques es mouen per Cerdanyola

Voluntariat per la llengua

41 són noves i 9 segueixen d'edicions anteriors

El passat 14 de novembre, es van presentar les noves parelles lingüístiques a l'Ateneu de Cerdanyola, apadrinades per l'escriptor David Vila, que va presentar el recull de contes Roba estesa.

En el marc de l'acte de formació de parelles, l'escriptor i dinamitzador David Vila i Ros va presentar el seu recull de contes Roba estesa i va llegir-ne alguns. Un dels alumnes del Bàsic 2, el Carlos Mauricio, també va llegir-ne un, que prèviament havien treballat a l'aula. Són contes per a adults molt a l'abast dels alumnes de català. 

  

La cinquantena de persones assistents, abans de començar la trobada, van fer una estesa de propòsits i reflexions sobre el Voluntariat per la llengua, cosa que va sorprendre i agradar al mateix escriptor. I, al final, les parelles van poder resoldre el significat d'unes frases fetes relacionades amb la roba i el vestit. Seguidament van xerrar una mica per trencar al gel.

A partir d'ara es trobaran una hora a la setmana i parlaran en català en algun lloc de la població, que pot ser un dels punts de trobada adherits al Voluntariat per la llengua.

Voluntariat per la llengua, un programa sempre obert

Tot i que ja ha començat aquesta edició del Voluntariat per la llengua, si alguna persona vol formar part d'una parella lingüística, ja sigui com a aprenent o com a voluntària, encara és a temps d'apuntar-s'hi. S'ha de ser major d'edat i disposar d'una hora a la setmana per quedar amb l' altra persona, i el compromís és de 10 setmanes.

Per apuntar-se al Voluntariat per la llengua, cal anar al Servei Local de Català o inscriure's a la web www.vxl.cat. També és possible inscriure's a la modalitat virtual i parlar a través de l'Skype.

Les persones voluntàries parlen el català habitualment i s'ofereixen per ajudar les persones aprenentes que només tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo per tenir més fluïdesa i seguretat amb elles mateixes.  

N. T.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?