Seixanta persones a la conferència sobre M. Aurèlia Capmany a Montcada

Llengua i cultura

Anna Capmany parla de 'Maria Aurèlia Capmany d'estar per casa'

El dijous 8 de novembre a la tarda una seixantena de persones van assistir a la xerrada Maria Aurèlia Capmany d'estar per casa que Anna Capmany, neboda de l'escriptora, va fer a la Fundació Cultural Montcada.

Anna Capmany, neboda de l'escriptora i secretària de l'Associació amics i amigues de Maria Aurèlia Capmany, va donar una visió més personal i familiar de l'escriptora.

En primer lloc, va explicar a les persones assistents com era la família del pare i de la mare i la gran tasca del pare, Aureli Capmany,  folklorista i fundador de la revista infantil El Patufet, de qui enguany també es commemora el 150è aniversari del naixement.

Després, de manera cronològica, Anna Campany va anar desentrellant la trajectòria de l'escriptora per posar en relleu la seva formació com a persona d'inquietud cultural, política, social i feminista, amb gran vocació pedagògica i molta producció literària, tant d'assaig, novel·la, teatre, etc.

La xerrada va anar acompanyada de fotografies familiars de Maria Aurèlia Capmany i la seva família i de l'explicació d'anècdotes que il·lustraven la gran personalitat de l'escriptora.

Si voleu saber més sobre Maria Aurèlia Capmany, podeu escoltar el programa Signatura 020 de Montcada Ràdio dedicat a l'escriptora per les Biblioteques de Montcada i Reixac.

M.G.

Vols compartir aquesta notícia?