Sant Cugat celebra l’Any Pompeu Fabra 2018

Llengua i cultura > Commemoracions literàries > Any Pompeu Fabra

Òmnium Sant Cugat i l'ens local organitzen un seguit d'activitats a la ciutat amb el Servei Local de Català per commemorar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.

Els actes van començar el proppassat 9 d'octubre, al Claustre del Monestir, amb la conferència de Mila Segarra, guardonada amb el VII premi Pompeu Fabra en la categoria de trajectòria professional: L'obra de Pompeu Fabra: l'equilibri difícil entre tradició i modernitat.

El proper acte serà dijous 22 de novembre, a les 19.30 h, al Cafè Auditori, amb la taula rodona Pompeu Fabra: vida, obra, llengua i exili, a càrrec dels filòlegs Jordi Mir, Jordi Manent i Jordi Ginebra. 

També hi haurà un acte adreçat als més petits (a partir de 6 anys), divendres 30 de novembre, a les 18 h, al Xalet negre: els titelles Mestre Fabra, caçador de paraules, a càrrec de Clara Soler.

Finalment, dimecres 12 de desembre, a les 19.30 h, al Centre Cívic Torreblanca, es presentarà  el còmic Pompeu Fabra, l'aventura de la llengua, a càrrec dels autors. A continuació, alumnes del Servei Local de Català escenificaran alguns textos del llibre.

Cal tenir en compte, a més, que durant tot el mes de desembre i fins passat Reis, a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater es podrà visitar l'exposició Pompeu Fabra, una llengua completa. Els actes de l'Any Fabra a Sant Cugat són oberts a tota la ciutadania i se'n pot demanar més informació al Servei Local de Català, a la segona planta de la Casa de Cultura.


M. O.

Vols compartir aquesta notícia?