Inici dels cursos i del Voluntariat per la llengua a Sant Cugat

Llengua i cultura > Commemoracions literàries > Any Pompeu Fabra

Mila Segarra dona el tret de sortida als cursos de català amb una conferència que marca l'inici, també, del cicle d'activitats dedicades a Pompeu Fabra.

L'obra de Pompeu Fabra: l'equilibri difícil entre tradició i modernitat va ser el títol que va triar la conferenciant, recentment guardonada amb el VII premi Pompeu Fabra en la categoria de trajectòria professional per la seva contribució a la projecció social de la llengua. Un centenar de persones van poder gaudir dels coneixements que aquesta professora jubilada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i membre de l'Institut d'Estudis Catalans va transmetre durant 40 minuts.

Com ja és habitual en les darreres inauguracions del Servei Local de Català (SLC) de Sant Cugat del Vallès, durant l'acte es va presentar la quarantena de parelles lingüístiques, que engeguen un cicle de 10 trobades setmanals per practicar el català oralment i de manera distesa, tal com va explicar Lídia Ponsatí, responsable del Voluntariat per la llengua al Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3. Al seu torn, Mar Oñate, responsable del SLC, va informar de les novetats del curs i va insistir en el fet que no només s'hi fan cursos de català per a adults sinó que també s'hi aposta clarament per fer del català una llengua d'ús habitual en els diferents àmbits de la societat.

L'auditori també va poder sentir de primera mà el suport de l'Ajuntament a aquests objectius, de la veu de Sílvia Solanellas, regidora de Cultura, i també el d'Òmnium, de la veu del seu president a Sant Cugat, Lluís Bonet. De fet, aquest acte va ser possible gràcies a l'estreta col·laboració del SLC de Sant Cugat del Vallès amb l'ens local i Òmnium Sant Cugat.

Tots plegats van acabar brindant pel nou curs, per les noves parelles i per la celebració de l'Any Fabra al magnífic entorn del Claustre, on fa exactament 50 anys es van fer les primeres classes de filologia de la UAB, precisament.

M. O.

Vols compartir aquesta notícia?