El Correllengua passa per Cerdanyola al ritme de la Nova Cançó

Llengua i cultura

L'acte central del Correllengua 2018, dedicat aquest any a la Nova Cançó, es va celebrar a la plaça Abat Oliba el passat 20 d'octubre. El Servei Local de Català hi va organitzar un joc lingüístic dedicat a l'Any Fabra i va adherir nous participants al programa Voluntariat per la llengua.

Fotografia de J. R. Urbano

El Servei Local de Català, que forma part de la comissió organitzadora del Correllengua a Cerdanyola, va participar activament a l'acte central d'aquesta celebració: va organitzar un joc lingüístic sobre l'Any Fabra; va informar sobre l'oferta del Consorci per a la Normalització Lingüística a la ciutat; va repartir exemplars del quadern País petit, editat per la Generalitat de Catalunya, per fomentar la conversa en català, i va instal·lar un punt d'inscripció del programa Voluntariat per la llengua, al qual es van adherir algunes persones.

Al llarg de la setmana, a les aules dels cursos de català per a adults, s'havien treballat les lletres més representatives de la Nova Cançó. En els cursos de nivell bàsic i elemental van escoltar País petit de Lluís Llach, Jo vinc d'un silenci de Raimon i Noia de porcellana de Pau Riba. 

  

En els cursos de nivell intermedi i suficiència van treballar Què volen aquesta gent? de Maria del Mar Bonet i No és això companys de Lluís Llach. La valoració dels alumnes va ser positiva, tant per part dels que ja coneixien aquestes cançons i van poder rememorar aquell període de la nostra història, com per part dels que encara no les havien sentit mai.

P. F.

Vols compartir aquesta notícia?