25 anys fent bategar el català

CNL Vallès Occidental 3

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 17 de juliol de 2019

Es consoliden les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors

Durant el curs 2018-2019 alumnes dels cursos de Bàsic 3 del Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3 han portat a terme amb gran èxit, per segon any consecutiu, les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua de les sis poblacions: Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès, Badia del Vallès i Sant Cugat del Vallès.

Es consoliden les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors

L'objectiu de les pràctiques és millorar la comunicació fora de l'aula i aproximar-se a un nou entorn, el del comerç i la restauració, on és ben viu el català. Es lliura una fitxa amb el nom de 6 comerços a cada alumne, dels quals n'ha de visitar 3 i parlar en català durant una estona amb el comerciant. Els alumnes acostumen a preparar-se preguntes i així aprenen més coses sobre el comerç local.

Un cop fet això, l'alumne ha d'explicar com li ha anat i apuntar el temps que s'hi ha estat. Els comerciants els han de posar el segell de l'establiment i, més endavant, se'ls envia una enquesta virtual perquè puguin donar-ne la seva opinió.

Les pràctiques lingüístiques són un projecte clarament transversal. Inicialment es van engegar des del Voluntariat per la llengua i actualment s'han integrat al nivell Bàsic 3 formen part de l'avaluació. 

La valoració d'aquesta activitat és molt positiva. D'una banda, l'alumnat destaca com a un punt fort el fet de posar en pràctica la llengua en un context real. D'altra banda, els comerciants valoren positivament l'esforç que fan els alumnes per dur a terme aquesta activitat i mantenir una conversa amb ells en català.

Pel que fa al professorat, la valoració també és molt positiva, tant per la bona acollida dels alumnes com pel tracte que reben dels comerciants.


L.P.
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter