25 anys fent bategar el català

CNL Vallès Occidental 3

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 27 de març de 2019

A Ripollet, diverses modalitats per practicar català

Durant el curs 2018-2019 l'Oficina de Català (OC) de Ripollet ha impulsat diverses propostes per tal d'adaptar-se a les necessitats de les persones de la població que volen reforçar l'ús del català oral.

A Ripollet, diverses modalitats per practicar català

Com a novetat d'aquest curs hi ha dos grups de conversa conduïts per voluntaris

En primer lloc, el passat mes de novembre van començar 10 parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llenguaAquestes parelles es troben 1 hora a la setmana, on volen i quan volen, i conversen de manera distesa i amena tot fent un cafè o una passejada. Les parelles es gestionen des de l'Oficina de Català  però és cada parella la que decideix el dia i l'hora de la setmana que es veuran per fer la xerrada.                                                                    

En segon lloc, i com a novetat d'aquest curs, s'ha impulsat un grup de conversa conduït per una persona voluntària. Es tracta, doncs, d'un grup de 7 o 8 persones que es troben els dimarts d'11 h a 12 h a l'aula de català del Centre Cultural. La Teresa Puig, la voluntària, és la primera vegada que condueix un grup i en fa una valoració positiva.  

Per acabar, fruit de la relació entre l'Oficina de Català i La Gresca, ja fa un parell d'anys que l'entitat ripolletenca organitza un grup de conversa conduït, també, per persones voluntàries. Actualment són 9 persones al grup (3 voluntàries i 6 aprenentes). Es troben els dilluns de 10 h a 11 h al Centre d'Esplai La Gresca.

Les persones de la població que vulguin llançar-se a parlar en català, ja sigui amb una parella lingüística o amb un grup de conversa, poden adreçar-se a l'Oficina de Català (Centre Cultural, 1a planta), al Centre d'Esplai La Gresca (Carrer Ntra. Sra. dels Àngels, 15) o bé enviar un Whatsapp al telèfon 637388189.


L.P.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter