25 anys fent bategar el català

CNL Vallès Occidental 3

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 20 de juny de 2018

Èxit de les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors

Aquesta primavera, els alumnes dels cursos de Bàsic 3 i també algun de l'Elemental 1 del Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3 han portat a terme amb gran èxit les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua de les sis poblacions: Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès, Badia del Vallès i Sant Cugat del Vallès.

Èxit de les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors

L'objectiu  d'aquestes pràctiques és poder millorar la comunicació fora de l'aula i aproximar-se a un nou entorn, el del comerç i la restauració, on és ben viu el català. Cada alumne ha de visitar tres comerços i parlar en català durant una estona amb el comerciant. Després ha d'explicar com li ha anat i apuntar el temps que s'hi ha estat. Els comerciants els han de posar el segell de l'establiment. I més endavant han de respondre una enquesta virtual. També poden fer la visita a l'establiment acompanyats de la seva parella lingüística, com va fer la Vanessa acompanyada de la Paquita.

Aquest és un projecte transversal que es va engegar fa uns anys des del Voluntariat per la llengua i que s'està duent a terme com a activitat complementària dels cursos de català. El professorat en fa una valoració molt positiva, tant per la bona acollida dels alumnes com pel tracte que reben dels comerciants.

Podríem fer un recull d'anècdotes, totes agradables, que ens han transmès els alumnes.

La Yolibel, alumna de Cerdanyola, ens explica com va anar l'experiència: «Vaig anar a fer les pràctiques amb una amiga. Havia de començar la conversa i era en una cafeteria. Em feia molta vergonya entrar-hi. Com que em vaig quedar a la porta i no entrava, la meva companya em va empènyer i, un cop a dins, estava tan nerviosa que el noi de la cafeteria, el Marc, em va dir: "No pateixis, que jo soc molt maco". Després de parlar amb ell, encara estava més nerviosa i, sortint d'allà, vaig anar a l'establiment següent, que era una farmàcia. El farmacèutic em va veure tan nerviosa que em va fer seure i em va prendre la pressió arterial.»

I un dels establiments de Badia, que és un centre d'estètica, va donar consells a totes les  alumnes que hi van anar sobre com s'havien de depilar les cames ara que arriba l'estiu i volen anar a la platja a prendre el sol.


L.P.
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes