25 anys fent bategar el català

CNL Vallès Occidental 3

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 23 de maig de 2018

La 'Cuina de Ripollet' s'omple d'alumnes de català

Aquest mes de maig, alumnes de diferents països de l'Oficina de Català de Ripollet han explicat i han cuinat alguns dels plats típics de la seva gastronomia a la cuina que es va inaugurar al Mercat Municipal de Ripollet. 

La 'Cuina de Ripollet' s'omple d'alumnes de català

Els dilluns 7 i 14 de maig, la cuina marroquina va ser la protagonista amb les alumnes del curs inicial de català de l'escola Escursell. Es van poder degustar plats com la pizza o el cuscús amb julivert, típics de la cuina berber, el pa de sèmola o el pa a la paella, i els assistents es van llepar els dits amb el pastís de crema Jawhara. Per arrodonir-ho, van ensenyar com es fa el te al seu país, una beguda que prenen a qualsevol hora del dia.

La tarda del dimecres 9 de maig es va dedicar al gallo pinto, un plat típic de Nicaragua fet amb arròs i mongetes negres, i als pelmeni, raviolis de carn típics de Rússia.

L'Aura i la Zarina, alumnes del nivell bàsic de català, van cuinar amb destresa aquests plats que no van deixar indiferents els assistents.

 

Dimecres 16, l'Elsa, també alumna del nivell bàsic, va cuinar pasticho de plàtan, una mena de lasanya en què les làmines de pasta se substitueixen per plàtan fregit. Amb aquest plat, típic de Veneçuela, es va acabar la participació de les alumnes de català en l'activitat La Cuina de Ripollet, però cada dimecres a la tarda, a les 17.30 h i fins al 25 de juliol, qui ho vulgui pot anar al Mercat Municipal de Ripollet per gaudir d'aquestes mostres gastronòmiques interculturals.


C.V.
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes