25 anys fent bategar el català

CNL Vallès Occidental 3

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 21 de febrer de 2018

Es commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna a Cerdanyola

Com cada any, el Servei Local de Català de Cerdanyola s'ha sumat a la commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna amb diverses iniciatives. Les dues activitats més destacades són l'enregistrament de les falques de ràdio i la participació en l'exposició 50 ninots de Xavier Nogués al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC).

Es commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna a Cerdanyola

Els alumnes van enregistrar falques per a la ràdio en les quals explicaven curiositats de les seves llengües

En el cas dels enregistraments de la ràdio, els alumnes dels nivells Bàsic 2 i Bàsic 3 van preparar unes falques dedicades a les curiositats de les seves respectives llengües maternes. Aquestes falques s'han anat emetent durant una setmana per Ràdio Guayoyo, una emissora en línia que pertany a José Martín Morillo, alumne del SLC de Cerdanyola.  Algunes d'aquestes falques són: PolonèsCastellà (Veneçuela) 1BascCastellà (Múrcia)Castellà (Sevilla)

D'altra banda, aprofitant l'exposició 50 ninots per Xavier Nogués que hi ha al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC), els alumnes dels nivells Elemental i Intermedi van gravar uns esquetxos explicant el significat de les frases fetes i expressions que acompanyen les il·lustracions. A l'aula van buscar equivalències a les frases fetes amb les seves llengües maternes. Aquestes esquetxos acompanyaran l'exposició del MAC fins al 8 d'abril.

Els dibuixos acompanyats d'expressions i frases fetes de Nogués provenen del Museu de Sabadell i s'exposen temporalment al MAC a causa de l'amistat que aquest il·lustrador noucentista tenia amb el pintor cerdanyolenc Josep de Togores.

A més d'aquestes activitats, a l'aula també s'han treballat aspectes relacionats amb les llengües dels alumnes en els cursos del Bàsic 1 i Suficiència.

  


P. F.
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes