25 anys fent bategar el català

CNL Vallès Occidental 3

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 19 de juny de 2014

Més de 200 persones celebren els 25 anys del CNL Vallès Occidental 3 a Cerdanyola

El 19 de juny a la tarda més de 200 persones es van aplegar als jardins de Ca n'Ortadó de Cerdanyola del Vallès per celebrar els 25 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) al Centre de Normalització Lingüística (CNL) Vallès Occidental 3.

Més de 200 persones celebren els 25 anys del CNL Vallès Occidental 3 a Cerdanyola

Èxit de participació de la celebració

Poc abans de les 18 h de la tarda, alumnes, participants de Voluntariat per la llengua, representants polítics de les poblacions consorciades (Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà, Badia i Sant Cugat), entitats i altres persones que han estat vinculades al CNL Vallès Occidental 3 al llarg d'aquests 25 anys van començar a omplir els jardins de Ca n'Ortadó per sumar-se a la celebració.

Josep Antoni Teixidó, conductor de l'acte i inventor del primer rellotge digital en català, va anar donant pas a les intervencions de M. Mar Viera, presidenta del Consell del CNL; Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, i Carme Carmona, alcaldessa de Cerdanyola. Totes tres van destacar la tasca que s'ha fet al llarg d'aquests 25 anys per impulsar l'ús social del català a les poblacions que formen part del CNL.

Després, els assistents van poder veure una petita mostra del treball que es fa a les aules. Alumnes de Sant Cugat van fer una lectura dramatitzada d'un fragment de Les cartes d'Hèrcules Poirot, de Jaume Fuster, i alumnes del curs de cant coral en català de Cerdanyola van interpretar La vida és bella i El tren de mitjanit.

Posteriorment entre tots els assistents es va sortejar un rellotge digital en català i el joc infantil El nan casteller per promocionar la campanya I tu, jugues en català! 

També van amenitzar la celebració la Colla de geganters i grallers de Barberà del Vallès, amb el ball dels capgrossos l'Avi i l'Àvia, i l'entitat de ball en línia Palau Ausit de Ripollet, totes dues col·laboradores del programa Voluntariat per la llengua

En acabar, els ajuntaments consorciats i el CNL van oferir coca i cava als assistents, que mentrestant van poder veure l'exposició d'imatges de materials per promoure l'ús social del català editats pel CNL i fotografies de diferents activitats que s'hi han fet al llarg d'aquests 25 anys.


M.G.
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter