Montcada commemora per tercer any consecutiu el Dia Internacional de la Llengua Materna

Llengua i cultura > Activitats culturals > DILM

'Hola' en quítxua

La commemoració del 2020 del Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM) a Montcada i Reixac se centrarà en la visibilització de bona part de llengües que es parlen al municipi. Per tal de mostrar a la ciutadania aquesta riquesa lingüística, una de les accions serà distribuir del 17 al 29 de febrer pels elements de mobiliari urbà, equipaments i comerços, cartells amb salutacions en diferents llengües parlades a la ciutat i, als equipaments i centres educatius, punts de llibre amb la salutació i informació sobre el DILM. Alumnes de català han col·laborat en la preparació d'aquests materials. 

Amb motiu de les activitats que es duen a terme a Montcada i Reixac per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna, el dimarts 8 de febrer al matí la ràdio mòbil de Montcada Ràdio visitarà el Servei Local de Català per enregistrar salutacions en les diferents llengües maternes dels alumnes dels cursos de català. Posteriorment es podran escoltar al programa radiofònic Com diu que es diu? que s’emetrà el 19 de febrer a les 13.05 i a les 19.05 h.

A més, com que coincideix amb el Carnaval, per vincular ambdues activitats el rei Carnestoltes saludarà en diferents llengües el públic que el vagi a rebre el 20 de febrer i durant el ball infantil de Carnaval el 23 de febrer.

També els centres educatius del municipi faran durant aquests dies activitats relacionades amb la diversitat lingüística.

Montcada i Reixac

Vols compartir aquest acte?