Celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna a Amposta

Llengua i cultura

El 21 de febrer, a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d'Amposta, va tenir lloc l'acte de celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna a la ciutat.

Hi van assistir una vuitantena de persones, que van poder gaudir visionant diferents vídeos de centres educatius i de formació de persones adultes, entre aquests el del Servei Comarcal de Català del Montsià, del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), on la responsable del Servei, Isabel Obradós, i un grup d'alumnes dels cursos de català van presentar-se en català i van dir una frase amb la seva llengua. Va haver-hi la implicació de setze persones i es van poder escoltar sis llengües diferents: català, castellà, rus, panjabi, francès i àrab, fet que va posar en valor la realitat i diversitat lingüística de la població. També es va poder visionar la tasca que es fa des del Voluntariat per la Llengua a les Terres de l'Ebre, ja que es va comptar amb la seua col·laboració.

Durant l'acte es va fer la presentació del llibre Abu Bakr al-Turtuxí. 1.000 anys, mateix paisatge. Una aproximació a la seua vida i a la seua obra poètica del professor Miquel Àngel Llorenç. I, per finalitzar, es va poder escoltar música en directe d'Arturo Gaya i Sergi Trenzano amb poemes musicats.

Vols compartir aquesta notícia?