Commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna a Tortosa

Llengua i cultura

El 21 de febrer va tindre lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo (BMD) un acte de commemoració del XIV Dia Internacional de la Llengua Materna a Tortosa, amb l'objectiu de posar en valor la diversitat lingüística, llançar un missatge de respecte vers les llengües d'arreu del món i evidenciar la pluralitat de llengües existent a la ciutat i al territori.

El Dia Internacional de la Llengua Materna és una iniciativa de la UNESCO que se celebra anualment el 21 de febrer. L'organització va anar a càrrec de la BMD, l'Ajuntament de Tortosa, el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), Òmnium Cultural i l'associació UNESCO Tortosa, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat i la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya.

La temàtica de l'acte tenia com a referència la commemoració dels 750 anys de la recopilació dels Costums de Tortosa. El director de l'Arxiu Històric Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto, va ser l'encarregat de pronunciar una conferència sobre l’efemèride.

Les intervencions en diferents llengües d'arreu del món per part de l'alumnat dels cursos de català per a adults del CNLTE, del Voluntariat per la llengua i dels participants als clubs de lectura i conversa de la BMD van ser el punt culminant de l'acte. L'alumnat que hi va participar  va traduir i llegir en les seues respectives llengües maternes fragments dels Costums de Tortosa.

La commemoració va concloure amb l'actuació musical de David Espinós, que va interpretar diferents temes força coneguts amb piano.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?