Es presenta el Voluntariat per la llengua a l'alumnat de sis grups classe de l'institut Dertosa (Tortosa)

Voluntariat per la llengua

Es presenta el programa Voluntariat per la Llengua a l'alumnat de l'institut Dertosa de Tortosa.

Dins de les activitats per promoure el Voluntariat per la llengua entre la gent jove, i a petició del professorat de Llengua Catalana, de l'Aula d'Acollida i de la responsable del Servei Comunitari, es va presentar el programa a 6 grups classe de l'institut Dertosa, el centre més antic i amb més volum d'alumnat de les Terres de l'Ebre.

S'hi va portar a terme sis presentacions en els horaris de tutoria de cada grup, segons el calendari acordat prèviament amb el professorat del centre. Hi van participar 120 alumnes i 7 professors:

  • 31 de gener a les 09.00 h - 19 assistents
  • 1 de febrer a les 13.30 h (2 grups a la sala d'actes) - 35 assistents
  • 8 de febrer a les 10.00 h - 19 assistents
  • 9 de febrer a les 13.30 h - 24 assistents
  • 10 de febrer a les 08.00 h - 23 assistents

En cada presentació, es va explicar a l'alumnat l'experiència positiva que pot representar el fet de participar en una parella lingüística, tant per als voluntaris com per als aprenents, i també es va donar unes recomanacions per als voluntaris sobre com atendre i ajudar els seus possibles aprenents, segons el seu nivell de llengua oral.

A continuació, es va visionar un vídeo del programa 10 Cites, que va emetre TV3 al seu dia, sobre les trobades reals de diverses parelles lingüístiques inscrites al programa. Concretament, el vídeo que es va passar a les aules era el de "Sona i Renata", dues noies estudiants, una de Barcelona i una d'Armènia, que es van conèixer com a parella lingüística i que després es van fer amigues.

Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?