Nova edició del Voluntariat per la llengua a Alcanar

Voluntariat per la llengua

Es presenta el programa Voluntariat per la llengua als nous voluntaris i aprenents del Casal Cívic d’Alcanar

Dins de les activitats per promoure el Voluntariat per la llengua, i a petició de la dinamitzadora de l'espai, Montse Giné, el dia 2 de febrer, a les 10.30 h, es va presentar el programa als nous voluntaris i aprenents inscrits en aquest curs al Casal Cívic d'Alcanar, tenint en compte que ja es pot reprendre la presencialitat de les activitats.

Abans de la pandèmia, ja participaven al programa unes 20 persones usuàries del Casal, on es reunien en grups de conversa i parelles lingüístiques, amb una continuïtat i gran satisfacció, per part tant dels voluntaris com dels aprenents.

A més, en l'anterior edició, s'hi va fer també diverses activitats socioculturals, com un esmorzar de final de curs preparat per les aprenentes i un acte lliurament de diplomes als participants a càrrec de l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig.

Cal dir que el Voluntariat també va participar en diferents actes culturals i festius a la població, com el Terres de Cruïlla.

Abans de l'acte del dia 2 de febrer, la dinamitzadora del Casal i la dinamitzadora del VxL a les Terres de l'Ebre es van reunir amb els voluntaris, alguns ja veterans, per compartir dubtes i coordinar l'activitat, ja que hi ha moltes aprenentes. A més, se'ls va presentar material nou de conversa i de lectura fàcil.

A continuació, es va parlar també amb tot el grup d'aprenentes, la majoria d'origen marroquí i veïnes d'Alcanar, que també fan un curs d'alfabetització al Casal.

Van assistir a l'acte 18 persones. Algunes aprenentes van llegir un text de presentació personal i, a totes, se'ls va lliurar un exemplar del vocabulari en imatges Viure a Catalunya.

També es va emetre a Alcanar Ràdio una entrevista a la dinamitzadora del VxL a les Terres de l'Ebre, en què s'explicava l'experiència a la població i es feia una crida per demanar més persones voluntàries. Podeu escoltar-la aquí:

Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Vols compartir aquesta notícia?