Tortosa acollirà la trobada anual de l'Institut d'Estudis Catalans

Llengua i cultura

El pròxim ple de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) es desenvoluparà a Tortosa els dies 15 i 16 d'octubre. La trobada consistix en unes jornades acadèmiques que cada any l'entitat du a terme en una ciutat diferent del país. En esta ocasió, tindrà lloc a Tortosa coincidint amb la celebració de la Capital de la Cultura Catalana 2021.

L’activitat inclourà diverses ponències relacionades amb la llengua catalana des d’una perspectiva territorial. D'esta manera, se centraran en diversos escriptors locals, com Manuel Pérez Bonfill, Gerard Vergés, Zoraida Burgos, i també en altres referències de la llengua, com Desideri Lombarte. Així mateix, destaquen les conferències sobre la petjada lingüística de dos noms destacats: el lingüista Joan Beltran, mort l'octubre del 2020, i Jesús Massip, poeta, historiador i arxiver de Tortosa, recentment traspassat als 94 anys. Juntament amb estes conferències, se’n dictaran altres relacionades amb la parla i la història lingüística de l'àmbit geogràfic que s'estén des de les Terres de l'Ebre fins al Maestrat.

Les jornades tindran lloc a l'Espai Sant Domènec de Tortosa i la participació és oberta a tothom. Les inscripcions se poden sol·licitar a: cultura.recepció@tortosa.cat.

Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?