El Consorci per a la Normalització Lingüística obre les inscripcions de primavera als cursos de català

Cursos de català

Del 9 al 12 d'abril, inscripcions preferents, i del 13 al 16 d'abril, inscripcions generals.

El Consorci per a la Normalització Lingüística emprèn el nou període d'inscripcions als cursos de català d'aquest trimestre, que començaran el 28 d'abril i acabaran a finals de juny. Del 9 al 12 d'abril, tenen preferència d'inscripció els exalumnes del darrer any i els dies 13, 14, 15 i 16 d'abril, s'obre la inscripció a la resta d'exalumnes i al públic en general.

Arran de les transformacions organitzatives generades per la pandèmia, que han consolidat les inscripcions en línia i la formació en diferents modalitats telemàtiques, cada vegada són més les persones que s'interessen per aquests nous mètodes d'aprenentatge de la llengua catalana. Tant és així, que una setmana abans de l'inici del període d'inscripció, ja són més de 8.500 les persones que han sol·licitat la prova de col·locació de manera anticipada, gràcies a l'assistent virtual que el Consorci per a la Normalització ha posat a disposició de tothom a través del portal d'inscripció del web.

Aquest mes d'abril, el Consorci ofereix un total de 21.900 places per a cursos en format virtual, semivirtual i en línia, de nivells inicials, bàsics, elementals, intermedi i de suficiència, prioritzant sobretot els primers nivells d'aprenentatge. En aquest sentit, val a dir que del total d'inscripcions del darrer període de matrícula, el proppassat mes de gener, un 70,4% del total van ser alumnes dels cursos de nivells inicial i bàsic.

Pel que fa a la inscripció, tota la informació està disponible al web corporatiu, on també es poden trobar accessos d'interès com l'oferta de cursos, els preus o la normativa.


Format virtual, semivirtual i en línia

Ateses les condicions de seguretat i protecció requerides a causa de la pandèmia, la modalitat dels cursos que ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística continua sent sobretot en format virtual, semivirtual i en línia.

Els cursos en modalitat virtual s'imparteixen amb el 100% de classes en directe amb el professor, a través de l'ordinador o el dispositiu corresponent. Aquest format pot ser semivirtual quan només un 50 % de les classes és en directe i l'altre 50 % requereix treball autònom de l'aprenent. Els cursos en format virtual i semivirtual estan concebuts fonamentalment per als nivells inicials, bàsics i elementals.

Pel que fa a la modalitat en línia, els alumnes treballen pel seu compte, sense horari predeterminat. En aquests casos, el professor estableix un pla de treball i un calendari per als aprenents. El format de cursos en línia es planteja per als nivells més avançats, com l'intermedi o el de suficiència.


Suport i acompanyament en la inscripció

Amb la voluntat d'atendre cada vegada millor els usuaris, el Consorci ha activat un sistema d'ajuda i suport en la inscripció, per tal de donar resposta a totes les consultes que es generin durant el procés.

L'espai de l'alumne és una plataforma de suport que conté vídeos tutorials en diferents idiomes sobre l'accés a l'entorn digital dels cursos. També inclou els enllaços directes a les eines d'aprenentatge virtual, un xatbot d'assistència, un formulari de suport i un apartat de preguntes freqüents.

Així mateix, el personal d'atenció ciutadana del Consorci ha organitzat i planificat el servei a través de formacions específiques, l'adequació d'eines expressament elaborades per a l'ocasió i la millora i perfeccionament d'aplicacions de suport, per garantir la qualitat d'atenció a l'usuari en els 146 punts d'atenció que el Consorci té distribuïts a través dels 22 centres de normalització lingüística de tot el territori.

Vols compartir aquesta notícia?