Cicle de Conferències sobre Sociolingüística a les Terres de l'Ebre: "La salut del català a debat"

Altres

Els dies 20 i 27 d'abril, a les 18.00 h, tindrà lloc la tercera edició del Cicle de Conferències sobre Sociolingüística a les Terres de l'Ebre amb el títol "La salut del català a debat".

La primera conferència, el 20 d'abril, anirà a càrrec de Miquel Àngel Pradilla, professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i president de la Societat Catalana de Sociolingüística, i tractarà sobre "Els futurs del català". La segona, el 27 d'abril, la impartirà el sociolingüista Avel·lí Flors, amb el títol de "Llengua i joves".

El cicle de conferències es desenvoluparà en línia, a través de la plataforma Teams, i requerirà d'inscripció prèvia al formulari següent: https://cutt.ly/pxmc8AK

En aquesta edició, el cicle abordarà un debat de molta actualitat i que al llarg de la història social de la llengua catalana s'ha repetit cíclicament: la salut del català. Aquest debat emergeix, sobretot, en aquells moments en què la percepció social identifica problemes importants per a la viabilitat futura de la llengua. Val a dir, però, que les mirades sobre l'esdevenidor del català no són sempre coincidents, un fet que alimenta una discussió sempiterna.

Com en les anteriors edicions, l'organització del cicle va a càrrec d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre, el Campus Extens de la URV a Tortosa, els Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l'Ebre, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tortosa i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre.

Vols compartir aquesta notícia?