L’Ep! Escolta i Parla, el curs de català per a persones no alfabetitzades, creix amb 102 recursos didàctics nous

Acolliment

El material audiovisual facilitarà la tasca a tots els alumnes que aprenguin català

La Direcció General de Política Lingüística ha incorporat al web de Llengua Catalana 102 recursos didàctics nous del curs Ep! Escolta i Parla, que facilitaran la tasca didàctica a tot el professorat de català per a adults i la d'aprenentatge als alumnes que segueixen el curs.

Aquest curs està organitzat en tres mòduls de 45 hores de durada cadascun. A partir d'ara, el curs compta amb 54 presentacions i 48 làmines amb imatges noves que s'han integrat al segon mòdul del curs i que, amb els recursos del primer mòdul, posen a disposició dels alumnes i el professorat un total de 115 presentacions i 88 làmines. Complementa aquests materials la minisèrie de 21 vídeos sobre els tres mòduls. La presentació del curs a l'alumnat ha comptat amb la col·laboració del músic Arnau Tordera, que també n'és autor de la sintonia.

El nou material està format per les presentacions, que integren imatge i àudio, i serveixen per introduir els continguts a l'aula; els vídeos, que simulen situacions de la vida quotidiana relacionades amb els temes que es presenten i treballen en cada moment, i les imatges (targetes, cartes, cartells, etc.) que permeten dur a terme les activitats i les pràctiques dels continguts que es treballen.

A través de 7 personatges (la Karima, en Yong, l'Evelyn, en Mandeep, en Pol, en Mousa i la Sra. Anna) en qui els aprenents es poden veure reflectits, els nous recursos del mòdul 2 introdueixen, per exemple, el vocabulari de les peces de roba, les parts del cos o del dia, i donen recursos per utilitzar el català en situacions comunicatives quotidianes, com ara atendre una trucada del metge o fer una comanda de queviures.

Creat per la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística, l'Ep! Escolta i Parla és un curs oral adreçat a persones adultes no alfabetitzades o amb poc bagatge acadèmic, que no entenen ni parlen català o que coneixen només alfabets diferents del llatí. L'objectiu és que puguin adquirir la formació oral suficient per resoldre les necessitats bàsiques de comunicació en català més habituals en la vida quotidiana. Atès que només es pot treballar des de l'oralitat, el curs fa servir una metodologia significativa i comunicativa de gran dinamisme, amb activitats que demanen en tot moment participació i moviment. Aquestes característiques el fan ser un curs únic i de metodologia innovadora.

Política Lingüística ofereix el material didàctic en línia, sota una llicència que en permet la difusió sense ús comercial ni obra derivada (Creative Commons BY-NC-ND).

Vols compartir aquesta notícia?