El Consorci per a la Normalització Lingüística dona veu al Voluntariat per la Llengua en el Dia Internacional del Voluntariat

Voluntariat per la llengua

Amb la finalitat de reconèixer el compromís dels participants en el Voluntariat per la llengua (VxL), el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) celebra el Dia Internacional del Voluntariat (5 de desembre) amb el testimoni d'aprenents del programa de VxL, que han intervingut en la nova campanya "Quan parles fas màgia".

En vídeos breus especialment elaborats per a l'ocasió, els aprenents de VxL mostren el seu agraïment als voluntaris, que els ajuden a parlar més i millor en català.

L'objectiu dels vídeos, que es difondran a través de les xarxes socials del CPNL i del VxL i que es podran veure també a Voluntariat TV, és fer més visible tant el Voluntariat per la llengua com la important tasca social que hi fan els voluntaris sense esperar res a canvi.

El CPNL se suma, així, al suport i reconeixement a totes les persones que dediquen una part del seu temps a favor de la societat, d'entre elles els voluntaris del VxL. Com en anys anteriors, el VxL serà present en algunes de les activitats que entitats i organismes organitzen amb motiu del Dia del Voluntariat arreu del territori.

Una voluntària i una dinamitzadora del VxL del Centre de Normalització Lingüística (CNL) del Vallès Occidental 3, per exemple, participen aquest dijous dia 3 en una taula rodona virtual sobre el voluntariat que organitza el Servei de Voluntariat de Barberà del Vallès.

A Vilanova i la Geltrú, el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf manté la col·laboració amb l'Oficina d'Entitats de la Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament, enguany amb la presència del VxL a la campanya http://www.entitatsvilanova.cat/dia_internacional (del 6'15'' al 6'53''). A Mataró, el CNL del Maresme participa amb diverses activitats a la Setmana del Voluntariat que organitza l'Ajuntament, com ara tallers per aprendre a fer videoconferències amb la parella lingüística, l'aportació de la dinamitzadora del VxL al vídeo d'agraïment als voluntaris de la ciutat o el testimoni d'una voluntària a la Festa del Voluntariat virtual del 4 de desembre. També el VxL del CNL de Terrassa i Rubí col·labora amb el Departament de Participació Ciutadana i la Taula d'Entitats del Voluntariat de la ciutat de Terrassa tant en la il·lustració d'un mural com en un vídeo editat per l'Ajuntament per esperonar el jovent a ser voluntaris.

El Dia Internacional del Voluntariat se celebra a la majoria de països d'arreu del món el 5 de desembre, tant des de les institucions com des de les entitats. Aquell dia, les publicacions del CPNL i del VxL a Twitter, Facebook, Instagram i Youtube sobre el Voluntariat per la llengua aniran acompanyades de les etiquetes #QuanParlesFasMàgia i #DIV2020.


El programa Voluntariat per la llengua

El programa de Voluntariat per la llengua, que és de la Direcció General de Política Lingüística i està gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, consisteix a practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Aquest programa enguany ha superat les 150.000 parelles des que es va iniciar el 2003.

Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?