Notícies

 1. Formació per a professionals sanitaris d’APASA a Amposta

  De l'1 al 15 de juny es va dur a terme un curs de 10 hores de durada adreçat al personal de l'empresa APASA d'Amposta, organitzat pel Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre.

  Socioeconòmic

 2. Lectures en veu alta de 'Les aventures de Tom Sawyer' a càrrec del Voluntariat per la llengua

  El dia 26 de maig, alguns participants del programa Voluntariat per la llengua (VxL) i alumnat dels cursos de català van participar en directe a les lectures del llibre Les aventures de Tom Sawyer, de la col·lecció Kalafat, d'Edicions Castellnou a la sala d'actes de la Biblioteca.

  Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

 3. Les xifres del CNL de 2020

  El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) ha fet pública una presentació amb els indicadors d'activitat més rellevants de l'any 2020, amb el títol de "El 2020 en xifres".

  Altres

 4. El Consorci per a la Normalització Lingüística fa balanç del 2020 i valora satisfactòriament l’adaptació al context de pandèmia

  Més de 50.000 alumnes s'han inscrit als cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), que s'han ofert majoritàriament de manera virtualitzada per adaptar-los al context de pandèmia al llarg de 2020. També s'ha multiplicat per vuit el nombre de parelles lingüístiques virtuals i s'ha normalitzat la conversa a través d'ordinadors i dispositius mòbils.

  CPNL

 5. El Voluntariat per la Llengua virtual es multiplica per 8 durant el 2020

  L'any 2020 es van crear 7.341 parelles lingüístiques en el marc del programa Voluntariat per la Llengua (VXL). A causa de la pandèmia -des de l'abril de 2020 només s'han atès les inscripcions a la modalitat virtual-, s'ha equilibrat el nombre de participants en les modalitats presencial i virtual. Les parelles virtuals s'han multiplicat per vuit en passar de les 409 de l'any 2019 a les 3.457 de l'any 2020, xifra que s'aproxima a les 3.884 parelles presencials del mateix període. L'any 2019 es van comptabilitzar 11.016 parelles presencials.

  Voluntariat per la llengua

 6. Els serveis de català d'Amposta i Tortosa tanquen el dia 24 de maig per festa local

  Els serveis de català del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre a Tortosa i Amposta romandran tancats el 24 de maig (dilluns) per festa local.

  Altres

 7. Prop de 22.500 alumnes s’inscriuen als cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística, malgrat la pandèmia

  El Consorci per a la Normalització Lingüística ha donat d'alta 22.478 alumnes aquest trimestre, que sumats als 22.057 del passat mes de setembre i als 21.739 del mes de gener fan un total de 66.274 inscripcions, una xifra molt alta en el context de transformació integral del sistema que ha provocat la pandèmia. Les dades reflecteixen, doncs, un èxit creixent d'inscripció i de fidelització.

  Cursos de català > Inscripcions

 8. Club de Lectura Fàcil a Tortosa: 'La casa sota la sorra'

  El Club de Lectura Fàcil de Tortosa va celebrar el mes d’abril la lectura en veu alta sobre el llibre La casa sota la sorra, de Joaquim Carbó, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo.

  Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

 9. Fils de conversa, nou recurs interactiu per practicar el català

  La primera unitat de Fils de conversa, el nou recurs interactiu per practicar el català, ja es pot consultar en línia. Hi haurà més de 300 activitats en 10 unitats amb fils com "Mira i parla", "Escolta i parla", "Guaita i opina" i "Parlem-ne i fem".

  Llengua i cultura

 10. Increment d'assistència al Cicle de conferències sobre sociolingüística a les Terres de l'Ebre

  Els dies 20 i 27 d'abril va tindre lloc la tercera edició del Cicle de conferències sobre sociolingüística a les Terres de l'Ebre, que enguany portava el títol de "La salut del català a debat".

  Llengua i cultura > Activitats culturals