Notícies

 1. El Govern convida els ciutadans a fer propostes sobre el català en sessions en línia

  Les persones interessades en el futur de català que vulguin fer propostes per garantir-ne el futur són cridades a participar en les 12 sessions deliberatives en línia que organitza el Govern en el marc del Pacte Nacional per la Llengua.

  Altres

 2. L’associació Atzavara-arrels ha gaudit del joc ‘Lletra a lletra’

  Des del 2013, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) dona a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català a través del programa I tu, jugues en català?, per tal de fomentar l'ús d'aquesta llengua a través del joc.

  Oci i consum

 3. La Ribera d’Ebre dona el tret de sortida a nous cursos de llengua catalana per a persones nouvingudes

  Els cursos de nivell inicial, que s'impartiran a Flix i Vinebre amb una durada de 45 hores, tenen per objectiu facilitar el coneixement de la llengua a les persones estrangeres arrelades a la comarca perquè adquireixin autonomia en el seu dia a dia. 

  Cursos de català

 4. Presentació del web del Pacte Nacional per la Llengua a les Terres de l'Ebre

  La seu dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l'Ebre, a Tortosa, ha acollit aquest matí la presentació del web del Pacte Nacional per la Llengua (PNL) als membres de la Comissió per la Llengua de les Terres de l'Ebre.

  Altres

 5. Èxit de participació a les converses del VxL a Tivenys

  Dins de les activitats per potenciar el Voluntariat per la llengua a les diferents comarques i poblacions, durant aquest curs es duen a terme les Converses a Tivenys amb voluntaris i aprenents locals.

  Voluntariat per la llengua

 6. Xarrada sobre les similituds entre el català i el romanès a Tivenys

  Tivenys (Baix Ebre) va celebrar el passat cap de setmana una nova edició de la fira artesanal Firarrels, dedicada enguany a Romania. Entre les activitats programades va destacar una xarrada al voltant de la llengua romanesa, a càrrec d'Elena Ciutescu, llicenciada en Filologia Anglesa i Filologia Catalana, que va tindre lloc dissabte dia 5 de maig, a la plaça Major.

  Sensibilització

 7. El mercat de Tortosa acull la campanya «Català de proximitat»

  La campanya consta d'un seguit de cartells il·lustrats amb el dibuix de productes agroalimentaris de venda habitual al mercat tortosí i diferents maneres de denominar-los en català.
   

  Llengua i cultura, Sensibilització

 8. Política Lingüística publica 25 vídeos amb trucs per conversar en català

  La sèrie "Màgia per conversar" s'adreça a les parelles del VxL, l'alumnat del CPNL i tots els aprenents de català

  Voluntariat per la llengua

 9. Presentació de la campanya «Català de proximitat» al mercat d'Amposta

  Coincidint amb la setmana de Sant Jordi, el Servei Comarcal de Català del Montsià, amb la col·laboració dels paradistes dels mercats d'Amposta, va impulsar la campanya de sensibilització lingüística «Català de proximitat al mercat».

  Llengua i cultura, Sensibilització

 10. Cap de setmana d'estrenes en català

  Divendres s'estrenen als cinemes dues pel·lícules doblades al català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística. També s'estrena a les sales comercials la pel·lícula guanyadora de l'Os d'Or de la Berlinale, Alcarràs, que ha comptat amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)

  Oci i consum