25 anys fent bategar el català

CNL de les Terres de l’Ebre

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 25 de juny de 2019

Pràctiques lingüístiques als establiments comercials de les Terres de l'Ebre

Dins de les activitas del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), durant el darrer trimestre del curs 2018-2019, l'alumnat dels cursos de català dels nivells Bàsic 3i Elemental 3 han portat a terme pràctiques lingüístiques als establiments comercials col·laboradors del programa Voluntariat per la llengua.

Pràctiques lingüístiques als establiments comercials de les Terres de l'Ebre

Diploma acreditatiu dels establiments col·laboradors.

Durant el mes de maig passat, un total de 68 alumnes que assistien als cursos de català dels nivells Bàsic 3i Elemental 3 d'Amposta, Gandesa, Móra d'Ebre i Tortosa van fer pràctiques de català fora de l'aula en algun dels comerços locals adherits al Voluntariat per la Llengua (VxL). En total, 41 establiments col·laboradors de les quatre poblacions esmentades van atebdre fins a 204 pràctiques lingüístiques de l'alumnat.

És el segon any s'organitza aquesta activitat, coordinada entre l'àmbit d'Ensenyament i el de Voluntariat per la llengua del CNLTE, per tal de reforçar l'expressió oral de l'alumnat i, alhora, propiciar la conversa amb persones catalanoparlants i el coneixement de la xarxa comercial local.

En les pràctiques, cada un dels alumnes participants tria tres establiments que hagin acceptat la proposta de rebre'ls i els fa una visita per a establir una conversa en català amb els dependents, amb l'objectiu de facilitar l'ús d'aquesta llengua en els intercanvis comercials entre la clientela i el personal que despatxa i mantenir-la sempre que sigui factible. 


Ester Martí Accensi
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter