25 anys fent bategar el català

CNL de les Terres de l’Ebre

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 31 de gener de 2019

Lliurament de certificats del curs del nivell inicial de Móra la Nova

Les alumnes del curs, adreçat al col·lectiu de dones nouvingudes de la població, van poder seguir, de setembre a desembre al mateix centre escolar de la població, aquestes classes d'acolliment lingüístic llargament esperades, durant les quals es va practicar sobretot la llengua oral i s'hi va posar en marxa un petit taller d'alfabetització.

Lliurament de certificats del curs del nivell inicial de Móra la Nova

Una de les alumnes del curs, amb la regidora i l’alcalde en el moment de recollir-ne el certificat d’aprofitament

A les classes hi van acudir una vintena d’alumnes, la gran majoria, mares d’estudiants del col·legi

Móra la Nova va cloure ahir, 31 de gener, amb una festa de celebració l'entrega de certificats de les assistents al primer curs d'acolliment lingüístic ofert mai al municipi. Les classes, que anaven dirigides al col·lectiu de dones nouvingudes de la població, les van seguir sobretot mares d'alumnes del col·legi de Móra la Nova, per la qual cosa es van oferir en horari escolar en una aula del mateix centre educatiu.

A l'acte hi van assistir la regidora de Serveis Socials i de la Dona de l'Ajuntament de Móra la Nova i impulsora del projecte, Eva Vallespí, i l'alcalde del municipi, Francesc Xavier Moliné, que va voler "agrair l'esforç fet per les alumnes d'intentar aprendre la llengua catalana", cosa que considera que "és important" no tan sols per a elles, sinó "per a tot el conjunt de la població".

La majoria de les assistents a les classes, impartides de setembre a desembre per la tècnica i professora dels cursos del Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre (Centre de Normalització Língüística de les Terres de l'Ebre), Montsant Aymat, provenen de països del Magrib, com el Marroc o Algèria. El curs, centrat sobretot en la pràctica de llengua oral i durant el qual es va posar en marxa un petit taller d'alfabetització, va comptar amb el suport de l'Institut Català de la Dona i el finançament de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquest curs de nivell inicial, Móra la Nova s'afegeix a Benissanet, Flix, Ginestar, Miravet, Móra d'Ebre, Rasquera, Riba-roja d'Ebre, la Torre de  l'Espanyol i Vinebre en la llista de poblacions de la comarca que han pogut oferir als seus habitants nouvinguts classes d'acolliment lingüístic, una de les principals prioritats del Consorci per a la Normalització Lingüística.


Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre (Centre de Normalització Língüística de les Terres de l'Ebre)

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes