25 anys fent bategar el català

CNL de les Terres de l’Ebre

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 21 de desembre de 2018

Final de trimestre al Voluntariat per la llengua

Dins de les activitats del Voluntariat per la llengua a les Terres de l'Ebre es van fer trobades de germanor del voluntariat i les aprenentes i els aprenents en diferents poblacions.

Final de trimestre al Voluntariat per la llengua

Trobada de Nadal del Voluntariat per la llengua canareu

Trobades de germanor entre voluntariat i aprenents en diferents poblacions

A Alcanar va tindre lloc una trobada el dimecres 19 de desembre al matí, amb degustació de dolços i especialitats de diferents països com el Marroc, Romania, França, Algèria i Catalunya. Les aprenentes van explicar els ingredients i els passos de l'elaboració a la resta d'assistents a l'acte, unes trenta persones.

Les trobades dels grups de conversa i parelles lingüístiques canareus es fan els dimarts de 15.00 h a 16.30 h i els dijous d'11.00 h a 12.15 h i de 15.00 h a 16.30 h, en horari escolar, al Casal Cívic d'Alcanar, per facilitar l'assistència de les mares amb fills petits.

A Tortosa, es va fer una trobada de lectura fàcil i conversa, el dijous 20 de desembre, sobre les tradicions catalanes de Nadal al Voluntariat en conversa (VeC) al Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), amb degustació de dolços típics del territori, com les coquetes de panoli, de sagí i els carquinyolis.

El VeC és una activitat gratuïta que es fa tots els dijous laborables al Centre, de 17.30 h a 19.00 h, amb la finalitat de potenciar el Voluntariat per la llengua a la ciutat, acollir els nous participants, fomentar la lectura i la conversa, i participar en activitats socioculturals com el Club de Lectura Fàcil, visites al Museu de Tortosa, sortides al Delta, etc.

També a Tortosa, es va fer una trobada de lectura fàcil i conversa el 21 de desembre, a les 10.00 h, sobre les tradicions nadalenques catalanes, on es va aprendre a cantar la cançó del tió (versió tradicional llarga) i es van  degustar dolços tradicionals de les Terres de l'Ebre amb el voluntariat i les aprenentes de Casal Cívic de Tortosa, situat al barri de Ferreries, on també es fa una sessió del Voluntariat en conversa tots els divendres laborables i lectius de 10.00 h a 11.30 h en col·laboració amb Atzavara Arrels, entitats col·laboradora del VxL.


Ester Martí Accensi.
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes