25 anys fent bategar el català

CNL de les Terres de l’Ebre

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 21 de desembre de 2018

El CPNL promou el joc en català durant la campanya de Nadal

El programa I tu, jugues en català?, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), arriba a la sisena edició amb la finalitat de promoure la presència del català en l'àmbit dels jocs i les joguines. A les Terres de l'Ebre hi ha 24 establiments adherits a la iniciativa.

El CPNL promou el joc en català durant la campanya de Nadal

Aquestes botigues estan ubicades a les poblacions d'Amposta, Ascó, Batea, Bot, Corbera d'Ebre, Deltebre, la Fatarella, Flix, Gandesa, Móra d'Ebre, Móra la Nova, Sant Carles de la Ràpita i Tortosa. El programa també ha repartit milers de cartes als Reis en desenes de centres d'ensenyament i entitats del territori.

Amb aquest programa, el CPNL consolida l'aposta per fomentar l'ús del català en aquest sector. Jugar representa una excel·lent oportunitat per aprendre i utilitzar la llengua. La interacció en el joc afavoreix la socialització, fomenta el diàleg i ajuda en les relacions personals, alhora que impulsa la creativitat i activa la imaginació. En aquests moments, 18 empreses fabricants han apostat pel programa i hi col·laboren directament, amb la ferma voluntat de fer créixer i consolidar el mercat del joc en català.

Les famílies que vulguin disposar de l'oferta de joguines en català tenen a l'abast un catàleg amb prop de 800 productes, que poden consultar al web del CPNL (www.cpnl.cat/jocs/cataleg) o a l'app del programa («I tu, jugues en català?»), tant per a IOS com per a Android. També hi trobaran la llista de més de 500 establiments que donen suport al programa, amb l'opció de trobar els més propers a la ubicació de l'usuari.

Durant el 2018 s'ha dut a terme un ampli ventall d'activitats des dels 22 centres que el CPNL té distribuïts per Catalunya, tot i que els darrers dos mesos s'han intensificat. Les activitats han anat des de l'organització de concursos, xerrades, presentacions i mostres de jocs fins a la presència en festivals de jocs o la recollida solidària de joguines. Cal destacar, per exemple, l'èxit de participació del Juga en català, a Manresa; el Tastajocs, a Montcada i Reixac; el DAU Barcelona 2018 o la tercera edició del concurs "I tu, jugues en català?", celebrat del 19 al 30 de novembre, i que enguany ha tingut una participació de 1.352 persones.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE)

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes