25 anys fent bategar el català

CNL de les Terres de l’Ebre

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 21 de febrer de 2018

Dia de la Llengua Materna a Tortosa

El dimecres 21 de febrer a les 16.30 h se celebrà el Dia de la Llengua Materna a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, de Tortosa. Hi assistiren 80 persones.

Dia de la Llengua Materna a Tortosa

Un moment de l'acte a la Biblioteca Marcel·lí Domingo

L'acte se celebrà a la Biblioteca Marcel·lí Domingo

El dimecres 21 de febrer, a les 18.30 h, se celebrà el Dia de la Llengua Materna a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, de Tortosa, amb l'assistència de 80 persones.

Inauguraren l'acte, Montse Esteve, que llegí el manifest de la UNESCO; Dolors Roó, d'Òmnium Cultural; Jordi Duran, director del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), i l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que s'estrenava en aquest acte.

Per part del CNLTE i el Voluntariat per la llengua Terres de l'Ebre es van organitzar les lectures en diferents llengües de textos de Manuel de Pedrolo, ja que la Institució de les Lletres Catalanes dedica l'any 2018 en aquest autor.

Els alumnes, voluntaris i aprenents de VxL escolliren un fragment de text del Mecanoscrit del segon origen o bé dels articles d'opinió de Pedrolo al Diari de Barcelona i altres. Després el traduïren a la seva llengua materna i el llegiren durant l'acte. Aquesta és la llista de participants, procedències i llengües:

- Jordi Pérez (Club de Lectura en Alemany): llegí en alemany

- Diana Guntyte (Lituània): llegí en rus

- Dahilda Gómez Pino (Cuba): llegí en espanyol

- Aicha El Aarif (el Marroc), Atzavara: llegí en amazic

- Willy Dibala Malembo (el Congo): llegí en swahili

- Lilian Gómez (Perú): llegí en espanyol

- Rachid Bissi (el Marroc): llegí en amazic

- Mafia Malik (Pakistan): llegí en urdú

- Mustapha Fall (Senegal), voluntari de la Biblioteca: llegí en wòlof

- Nicolae Turcan (Moldàvia): llegí en romanès-moldau

L'acte constà també d'un passi d'audiovisual sobre natura i paisatge a les Terres de l'Ebre i el Matarranya, i la intervenció de Vicent Pellicer Ollés.

La música posà el colofó a l'acte amb l'actuació del voluntari de VxL i alumne del CNL Gonzalo Luna, de l'Uruguai, que interpretà les cançons Rosó, composta el 1922 per Josep Ribas i Gabriel, i Paraules d'amor, Joan Manuel Serrat, amb l'acompanyament de Mauro, pianista argentí.

En acabat, se serví coca de la Serra d'Almos, cava i begudes a tots els assistents. La biblioteca obsequià amb diferents presents els participants a les lectures i al concert.


Ester Martí Accensi

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter