25 anys fent bategar el català

CNL de les Terres de l’Ebre

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 10 de març de 2017

Nova edició de la Viquimarató a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa

El proper dia 10 de març, de 18.00 h a 23.00 h, tindrà lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa l'acte de la Viquimarató.

Nova edició de la Viquimarató a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa

A les Terres de l'Ebre, l'acte s'organitza conjuntament amb la Biblioteca Marcel·lí Domingo (que cedeix un dels espais amb connexió a la xarxa), amb la col·laboració de l'Escola Oficial d'Idiomes a Tortosa, la Universitat Rovira i Virgili, a través de l'Antena Cultural de la URV a Tortosa, i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE).

La col·laboració dels voluntaris viquipedistes consistirà en la traducció a diferents llengües d'articles existents sobre la llengua catalana amb continguts generals i la introducció de continguts nous relacionats amb el cinema en català. Els participants rebran una bossa amb diversos obsequis com a agraïment per l'interès a fer augmentar la Viquipèdia en català.

La viquimarató, Nit de la Llengua al Món Digital, és una activitat organitzada anualment per Amical Wikimedia i la Direcció General de Política Lingüística (DGPL), en què diversos voluntaris realitzen una viquimarató amb l'objectiu d'ampliar amb referències fiables els articles sobre la llengua catalana a la Viquipèdia. Al mateix temps, aquesta viquimarató servirà d'introducció a la Viquipèdia per a aquells assistents que encara no estiguin avesats al seu funcionament. El tema que es proposa treballar enguany és el cinema en català, a més de mantenir la línia de traducció iniciada en l'anterior edició de la viquimarató.

Es tractarà, doncs, de completar i millorar articles de la Viquipèdia en català que recullin informació sobre pel·lícules disponibles en llengua catalana, tant si es tracta de doblatge com subtitulació o produïdes directament en català. Alhora, de traduir articles de qualitat sobre el català a diverses versions de la Viquipèdia de les principals llengües del món.


CNL de les Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter