25 anys fent bategar el català

CNL de les Terres de l’Ebre

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dissabte, 20 de febrer de 2016

Commemoració del Dia de la Llengua Materna a Campredó

La Biblioteca Pública de Campredó va acollir el 19 de febrer de 2016 l'acte commemoratiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, que s'organitzava per primer cop a la població.  

Commemoració del Dia de la Llengua Materna a Campredó

L'acte es va encetar amb un homenatge a Muriel Casals, recentment desapareguda, amb parlament del regidor de Cultura, Emigdi Subirats. Seguidament, Jordi Duran, director del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), va pronunciar unes paraules al voltant de l'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre", que es pot veure fins al 29 de febrer de 2016 a la biblioteca campredonenca. Aquesta mostra recull trenta mots habituals de la parla dels habitants de les Terres de l'Ebre i pretén donar a conèixer i potenciar l'ús del lèxic característic de la varietat geogràfica de la llengua catalana que es parla en aquest territori.

Seguidament, Emigdi Subirats va recitar en anglès i català un poema de l'escriptor tortosí Manuel Pérez Bonfilñl, del qual se celebra enguany el 90è aniversari del seu naixement. La celebració va continuar amb la lectura de contes i poemes originals de l'escriptor cornudellenc Jesús Tibau amb l'acompanyament musical del guitarrista Albino Tena.

Per cloure la commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, el regidor Emigdi Subirats va recitar un poema de Desideri Lombarte dedicat a la paraula.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes