25 anys fent bategar el català

CNL de les Terres de l’Ebre

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 27 de juny de 2014

Acte de cloenda dels cursos i del programa Voluntariat per la llengua a les Terres de l'Ebre

El dia 26 de juny, a les 19.00 h, va tindre lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa la cloenda dels cursos de català i del programa Voluntariat per la llengua a les Terres de l'Ebre. Durant l'acte es va commemorar el 25è aniversari del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Acte de cloenda dels cursos i del programa Voluntariat per la llengua a les Terres de l'Ebre

Les autoritats van parlar sobre els 25 anys del Consorci.

Durant l'acte es va commemorar el 25è aniversari del Consorci per a la Normalització Lingüística

La celebració la van presidir la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Ester Franquesa; la tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Tortosa, Meritxell Roigé, i la representant del Consell del Centre de Normalització Lingüística a les Terres de l'Ebre (CNLTE), Rosa Cid. Va consistir en els parlaments de les autoritats, que van tractar sobre la tasca del CPNL al llarg d'aquests 25 anys i sobre el paper desenvolupat pel CNLTE en la difusió i l'ensenyament de la llengua al territori ebrenc. També es va fer el lliurament d'orles a l'alumnat que va seguir els cursos del CNLTE durant el període 2013-2014.

Altrament, es van lliurar certificats de participació al programa de Voluntariat per la Llengua (VxL) a un grup de voluntaris i aprenents, i es va llegir una carta de la voluntària Àngels Sabaté Llorca. Després, el voluntari Àlex Cervera i l'aprenenta Rosa Rubio van explicar la seua experiència al VxL.

Taïs Campos, exalumna del CNLTE, va recitar un poema en homenatge a l'escriptor tortosí Gerard Vergés, que va morir el dia 23 d'abril: En una galàxia perduda, en un petit planeta.

L'alumna Gabriela Obando Andrade va llegir un poema en homenatge a Joan Viñoli, amb motiu del centenari del poeta: Del llibre d'amic, vida més alta.

Els alumnes Ismael Miguel Codorniu i Alejandro Fortuño Salanguera van llegir a dos veus el poema de Desideri Lombarte, Natres, amb motiu del 25è aniversari de la mort del poeta de Pena-roja de Tastavins (Matarranya).

Finalment, per celebrar el 25è aniversari del CPNL es va fer un reconeixement a persones i entitats que col·laboren amb el CNLTE. Va consistir en el lliurament d'unes plaques fetes per a l'ocasió per l'artista tortosí Joan Iniesta. Aquestes plaques d'agraïment es van entregar  a:

Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, pel suport constant que presta a les activitats del CNLTE.

Biblioteca Sebastià Juan Arbó d'Amposta, per la celebració anual del Dia Internacional de la Llengua Materna a Amposta.

Amics i Amigues de la UNESCO de Tortosa, per l'organització anual del Dia Internacional de la Llengua Materna a Tortosa.

Ràdio Tortosa, per la tasca de difusió de les activitats del CNLTE, en especial a través de l'espai Llengua.cat.

Antena Cultural Tortosa de la Universitat Rovira i Virgili (URV), pel suport constant que presta a les activitats del CNLTE.

Laia Altadill Diego i Mercè Querol Gil per haver guanyat la fase territorial i per haver representat el CNLTE a la final del concurs 300 fets de llengua, el passat 13 de juny, a Barcelona.

Bernat Monlleó, per la seua trajectòria i constant dedicació al programa de Voluntariat per la llengua, i per la seua col·laboració en totes les activitats al voltant de la llengua catalana que organitza el CNLTE.

L'acte va acabar amb una degustació de coques de la Serra d'Almos i cava Soldebre.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter