25 anys fent bategar el català

CNL de les Terres de l’Ebre

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Agenda

Des del dimecres, 1 d'agost de 2018 fins al divendres, 31 d'agost de 2018

Any Pompeu Fabra

L'exposició Fabra s'instal·la a Tortosa amb escrits inèdits de Bladé sobre el Mestre

Serveis Territorials de Cultura (c/ Jaume Ferran i Clua, 4)
Tortosa

L'exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa" s'instal·la a la seu dels Serveis Territorials de Cultura, a Tortosa, durant el mes d'agost, i ho farà també amb una mostra especial d'una sèrie de mecanoscrits i manuscrits inèdits d'Artur Bladé Desumvila dedicats a Fabra i la seua obra. Esta part complementària de l'exposició s'ha pogut fer gràcies a la col·laboració especial de l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre i del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre. 

El periodista i escriptor de Benissanet va elaborar literàriament els records de la guerra i de l'exili i les converses mantingudes amb Pompeu Fabra, a més d'altres personatges rellevants de la cultura com Antoni Rovira i Virgili o Francesc Pujols. Bladé va publicar l'any 1965 l'obra Contribució a la biografia del mestre Fabra i quatre anys més tard, l'any 1969, Pompeu Fabra: biografia essencial.

L'exposició presenta l'aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seua figura i obra arreu de Catalunya i l'impuls a la llengua que va suposar el seu treball. És una exposició itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada pels Serveis Territorials de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s'oferix en tres dimensions i en dos dimensions segons les necessitats de les organitzacions que vulguen acollir-la. També s'oferix la possibilitat de cedir-ne el disseny a totes les institucions i organitzacions que tinguen interès a produir-ne un joc per a ús propi.

Lloc: Serveis Territorials de Cultura c/ Jaume Ferran i Clua, 4 - Tortosa

Dies: de l'1 al 31 d'agost

Horari: de 9 a 14 h

L'exposició Fabra s'instal·la a Tortosa amb escrits inèdits de Bladé sobre el Mestre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes