25 anys fent bategar el català

CNL de les Terres de l’Ebre

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Agenda

Des del dijous, 19 de març de 2015 fins al divendres, 20 de març de 2015

Dia Mundial de la Poesia

Celebració del Dia Mundial de la Poesia a les Terres de l'Ebre

Biblioteques
Amposta, Gandesa, Móra d'Ebre i Tortosa

El 20 de març, divendres, a les 19.00 h, tindrà lloc un recital concert a sala d'exposicions del Palau Oliver de Boteller (c. Jaume Ferran i Clua, núm. 4, de Tortosa), amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Poesia, una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes i de la Federació d'Associacions d'Amics de la UNESCO. 

L'acte de Tortosa consistirà en:

Espectacle: Versos i veus, amb Jordi Llavina, poeta, i Xavi Múrcia, músic.

Brindis per la poesia i pels poetes, rapsodes i músics que ajuden a difondre-la.

Lectura del poema del Dia Mundial de la Poesia: Illa escrita, de Jaume Pont, convidat per la Institució de les Lletres Catalanes a fer el poema commemoratiu, traduït a vint llengües.

Aquesta activitat, d'entrada lliure, l'organitza els Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l'Ebre. A més, s'organitzen les següents activitats a les biblioteques comarcals del territori:

Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa (c. Mercè, 6), divendres, 20 de març a les 18.00 h  

Biblioteca Municipal de Gandesa (C/ Assís Garrote, 4), dijous, 19 de març a les 17.30: La rateta que escombrava l'escaleta, a càrrec de Marina Escoda, espectacle adreçat al públic infantil.

Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d'Amposta (pl. Castell, 13-15): Mans de guix, a càrrec de Maria Pons Calvet i Daniel Sáez; divendres, 20 de març, a les 19.30 h, una acció literària inspirada en l'obra del poeta Albert Guiu.

Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre (pl. de la Llanterna, 4): Retrat del poeta adolescent, a càrrec de Joan Todó, divendres, 20 de març a les 19.30 h.

Aquestes activitats, organitzades amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Poesia, compten amb la col·laboració de les biblioteques de Catalunya, dels departaments de Justícia i d'Ensenyament, del Consorci per a la Normalització Lingüística, de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de la Fundació Catalana Síndrome de Down, de l'Espai Llull a l'Alguer, del Gremi de Llibreters de Catalunya i de l'Institut Català de les Dones.

Es pretén oferir un seguit d'actes i recitals al llarg del país per convertir el Dia Mundial de la Poesia en una festa de la paraula i de les lletres, i fomentar tot un seguit d'iniciatives, presencials i/o a través de la xarxa, arreu dels territoris de parla catalana. 

Enllaços relacionats
Celebració del Dia Mundial de la Poesia a les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter