Notícies

Filtres aplicats

 • Programa: Llengua i cultura [X]
 1. Celebrem el Dia Internacional de la Llengua Materna

  Vídeo de reconeixement a les 30 llengües familiars que parlen els nostres alumnes.

  Llengua i cultura

 2. Final de curs i cloenda del Voluntariat per la llengua a l'Ateneu de Rubí

  Les taules ben parades, amb els plats ben col·locats i el rètol del nom i el lloc de cada un i  les coloraines tan vistoses dels aliments que s'hi van veure, hauria fet l'enveja del xef d'un restaurant de luxe. L'organització de la festa vol fer palès des d'aquestes ratlles un fort aplaudiment al nostre alumnat.

  Llengua i cultura

 3. Sortida a Blanes: Marimurtra i molt més

  La sortida a Blanes del dissabte 1 de juny va ser un èxit: va fer un dia radiant, que ens va permetre fer una visita esplèndida. Vam iniciar la jornada al jardí botànic Marimurtra, que vam recórrer dividits en dos grups, conduïts per dues guies molt dinàmiques i entusiastes. Ens van explicar tot tipus de detalls de les diferents zones del parc, de les diverses espècies d'arbres i plantes que s'hi cultiven des de fa anys. Els assistents (socis de Veu pròpia, alumnes dels cursos de Terrassa i membres del VxL) estaven organitzats en grupets de 7 i tenien encomanades unes tasques de recerca del jardí que van resoldre amb gran eficàcia i dedicació. També es van fer fotos en els llocs que tenien indicats: davant de la murtra, a les escales de Pius Font, al passeig de les araucàries, al bosc de bambú, al temple de Linné...

  Llengua i cultura

 4. Les llengües de l'Anaconda i el Kahoot solidari

  Dilluns al vespre, al SLC de Terrassa, vam celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna, en un acte que va combinar la reflexió, el joc lingüístic i la solidaritat, un acte que va tenir una gran acollida i va aplegar més de 80 assistents.

  Llengua i cultura

 5. A Rubí, el Dictat Solidari d’enguany ha estat matiner

  Aquest any no hem volgut esperar que fos abril per fer el Dictat Solidari; l'hem fet el 18 de febrer i ens ha ocupat matí i tarda. Ja fa set anys que fem el Dictat i sembla que és una activitat que va quallant. Pel que fa a nosaltres, el CNL, la intenció és anar-ne polint els detalls i continuar cultivant la relació amb el Pla educatiu d'entorn i les entitats solidàries de la ciutat.

  Llengua i cultura

 6. Visita al Museu Etnogràfic Vallhonrat

  Dimarts 22, al matí, un grup d'alumnes del Bàsic 2 va visitar el Museu Vallhonrat, acompanyats per la Sílvia, la seva professora. Els van fer la visita Anna i Pere Vallhonrat.

  Llengua i cultura

 7. Ja hem fet el Dictat Solidari, a Rubí!

  Una mica de crònica

  Com cada any, els assistents al Dictat porten aliments de llarga durada que, posteriorment, les entitats solidàries s'encarreguen de distribuir. En aquest sentit la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, va agrair la tasca d'inclusió social de Creu Roja, Frater-Nadal, Càritas, Rubí Solidari i ASAV. També va destacar l'aprenentatge de la llengua com un puntal bàsic que facilita la integració i la convivència social. En l'acte d'ahir es van recollir uns 150 quilos d'aliments.

  Llengua i cultura

 8. La síndica sedueix el públic del II Dictat Solidari de Terrassa

  Dilluns al vespre, al CNL de Terrassa, vam encetar el col·loqui-dictat solidari amb la recollida de productes que els assistents van lliurar a El Rebost, i amb l'explicació de Marià Gàllego, president de l'entitat, sobre el funcionament del banc d'aliments de Terrassa. Tant ell com la regidora de l'Ajuntament de Terrassa, Gracia García, van agrair al públic la participació en aquest acte, que pretén combinar solidaritat, sentit cívic i foment del català.

  Llengua i cultura

 9. El SLC de Terrassa commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna


  Aquest tauler que veieu s'ha convertit en un petit món de paraules que forma part de la riquesa de les persones que estudien català a les aules del CNL de Terrassa. Paraules de tot el món, en diferents llengües, les maternes del nostre alumnat.

  Llengua i cultura

 10. Visita al Centre de Documentació i Museu Tèxtil

  El 16 de novembre, un grup de nivell intermedi vam fer una visita guiada al Centre de Documentació i Museu Tèxtil (CDMT) de Terrassa. L'exposició d'enguany, "Retalls d'ahir i d'avui", va obrir-nos les portes a peces sorprenents.

  Aquesta mostra semipermanent s'estructura en cinc àmbits. Des del retall del 2000 aC, en què destaquen les figuretes d'uns indis sobre pell d'animal, fins a teixits intel·ligents de darrera generació que canvien de color segons la temperatura corporal de qui els porti, vam passar per l'estil rococó, el Modernisme, la moda del Far West i els anys vint, entre d'altres.

  Si en teniu ocasió, no us perdeu la contemplació dels petits maniquins orientals, fets amb ungles i cabells... humans!, i del seu vesturari sumptuós.

  Llengua i cultura