El Voluntariat per la llengua arriba al Mercat Municipal de Rubí

Socioeconòmic > Empresa > Ofercat

40 parades del mercat s'han adherit al programa

Més d'un 90 % del total de parades del Mercat Municipal s'han adherit com a establiments col·laboradors al VxL després de les visites dels dinamitzadors del Servei Local de Català de Rubí.

"L'adaptació a la llengua del client l'hem feta sempre", afirmen uns quants paradistes, que ja esperen, entre cols i patates, entre aviram, carn i peix, entre castanyes i moniatos, l'arribada de voluntaris i aprenents.

Durant aquest mes de novembre, tècnics del Servei Local de Català han visitat les parades del Mercat Municipal de Rubí per presentar-los els serveis que ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística al món socioeconòmic.

Els tècnics han visitat totes les parades del mercat, respectant els horaris que la dinamitzadora del mercat els havia indicat per no alterar el funcionament habitual de les parades.

A més dels serveis de formació i assessorament lingüístic, també els oferien la possibilitat de formar part de la xarxa d’establiments adherits al programa Voluntariat per la llengua, al qual s’han adherit quaranta establiments. Fent l’adhesió els establiments contribueixen al foment de l'ús de la llengua i faciliten que els aprenents del programa siguin atesos i s'expressin en català, encara que el parlin amb dificultat. 

Vols compartir aquesta notícia?