Descobrim el Call i la Catedral de Girona

Voluntariat per la llengua

Va fer un dia esplèndid, perfecte per fer pícnic a la Devesa, mentre fèiem la xerrada.

Dissabte 9 de juny un grup de membres del VxL de Terrassa i Rubí, junt amb alumnes dels cursos de català i companys de Veu Pròpia, vam recórrer els carrers de Girona, a la descoberta del Call i també de la Catedral de la ciutat.

La visita guiada, organitzada per Veu Pròpia, va iniciar-se a la riba de l'Onyar, i, després de contemplar les cases acolorides, ens vam repartir en dos grups. Uns començaríem la visita pel Call, els altres per la Catedral.

El nostre grup va remuntar el carrer de la Força, ja dins del Call, per accedir al Museu d'Història dels Jueus, al centre Bonastruc ça Porta - en hebreu, Moixè ben Nahman, Ramban- el savi jueu conegut internacionalment. Gràcies a les explicacions de la guia, ens vam endinsar en la història de la comunitat jueva gironina de l'edat mitjana. Vam conèixer a què es dedicaven, com vivien; com es relacionaven amb els seus conciutadans cristians i també per què van haver de marxar.

Tot seguit, després d'un breu recorregut pels carrerons del Call, vam arribar a la Catedral. Tothom va poder admirar la nau extraordinària del temple, i les obres també excepcionals de l'altar. La volta pel claustre i la visita, dins del museu, del Tapís de la Creació van interessar moltíssim tots dos grups. Sembla que un dels grups va poder fer més preguntes que l'altre, i al final, quan ens vam tornar a reunir, vam intercanviar informacions.

Va fer un dia esplèndid,  perfecte per fer pícnic a la Devesa, mentre fèiem la xerrada. A la tarda, una bona colla de participants de la sortida va fer cua per aconseguir un gelat rocambolesc. Encara hi va haver temps per a l'última passejada, aprofitant per fer conversa... sempre en català.

Moltes persones no coneixien la ciutat i van assegurar que hi tornarien aviat. Cliqueu aquí per veure més fotos.

Vols compartir aquesta notícia?